Футболистът на Славия Милчо Ангелов говори в откровено интервю пред БЛИЦ СПОРТ. Той разкри откъде е тръгнал за футбола, кой е неговият футболен идол и кой е най-тежкият момент в кариерата му. Нападателят обясни и какво би значел евентуален финал за Купата на България с бившия му отбор ЦСКА.

- Ще те помоля да разкажеш малко за семейството си. Имаш ли брат или сестра. Къде си израснал?
- Имам по-голяма сестра. До 12-годишна възраст живях в село Иречеково, а след това се преместих в Ямбол, защото започнах да тренирам там. Прекарах 1 година в отбора и се преместих в Стралджа и останах там шест месеца. На 13-годишна възраст заминах за Бургас, където играх за Черноморец.

- Спомена Черноморец. Кой ти беше треньор в отбора?
- Да ти кажа честно имах много треньори в този отбор - Антон Николов, Тодор Киселичков, Антон Спасов. Имах и период при сегашния треньор на Дунав Малин Орачев. При него бях точно преди да вляза в мъжкия отбор на Черноморец.

- Кой е любимият ти български отбор?
- Нямам такъв отбор. Отидох в Черноморец като много малък и там станах фен на отбора. Много ми е на сърце, но за съжаление се получи, така че клубът фалира. Надявам се да се оправят нещата. Чувам, че отборът започва да се съвзема и съм щастлив от този факт.

- Няма как да не те попитам за периода ти в ЦСКА. Какво ти направи най-силно впечатление на „Армията“ и с какво ще запомниш престоя си там?
- Ще запомня първите ми шест месеца, защото започнах от втория отбор и нещата се получаваха много добре – вкарвах доста голове. След това се качих в първия отбор. Макар да не играех като титуляр и там се получиха нещата, след което дойде един много лош момент. Бяха решили да ме пускат като титуляр, но аз получих контузия. Това ми е най-хубавият и най-лошият момент в ЦСКА, защото виждах, че нещата започнаха да се получават, но една контузия провали всичко, а след това една година сякаш не съществувах.

- Наскоро подписа със Славия. Вече отбеляза и първото си попадение за отбора, макар и в приятелска среща. Как се чувстваш при „белите“, разбираш ли се вече с новите си съотборници?
- Да, радвам се, че дойдох в Славия. Най-старият столичен клуб. През миналата година "белите" показаха много хубав футбол. Сега на подготовката играхме един мач добре - друг не, но се надявам да се обиграем бързо и да започнем да печелим.

- Има ли нещо символично в номера, с който играеш (29)? Беше с него в ЦСКА, а сега и в Славия.
- Не, няма нищо символично, когато отидох в ЦСКА ми го дадоха, не съм го избирал… Видях, че ми върви с него и заради това го избрах и в Славия.

- Какви са впечатленията ти от Златомир Загорчич. Лесно ли се работи с треньор като него?
- Преди това не познавах г-н Загорчич, но много ми харесват неговите методи, вижданията за футбола. Надявам се, че не само ще ни ги показва, а и ние да ги усвоим, за да започнем да показваме много добра игра.

- В последната година Славия направи няколко добри изходящи трансфера – Калоян Кръстев в Болоня, а преди това Петко Христов във Фиорентина. Това ли бе една от причините, поради които избра трансфер в отбора?
- Не искам да говоря  в момента за трансфер. Аз искам да съм в отбор, в който да ме уважават, да играя и да вкарвам много голове. След това, дай Боже, да направя подобен трансфер.

- Има ли някой по-специален отбор за теб в чужбина, в който би искал да заиграеш някой ден?
- Да! Симпатизирам на Реал (Мадрид), но това са просто мечти.

- Имаш ли футболен идол?
- Кристиано Роналдо! Това според мен е човекът, който има абсолютно всичко и го е постигнал сам, с много усилия, тренировки и труд.

- Какво би казал за евентуално твое завръщане в ЦСКА, ако има подобен вариант пред теб?
- Не искам да коментирам. Сега съм футболист на Славия и се надявам тук да потръгнат нещата, да играем добре, да печелим и дай Боже, да вземем купата на България.

- Спомена Купата… какво би значел евентуален финал срещу ЦСКА?
- Мач като мач. Няма нещо специално.

- Какви са целите пред теб за сезона?
- Целите са ми да показвам добър футбол и да вкарвам много голове с екипа на „белите“.
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/ БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018