В живота на бившия треньор на ЦСКА Милош Крушчич настъпиха много промени в последно време, част от които бяха в тайна... досега. Сръбският треньор, който сега е начело на Уйпещ, даде откровено интервю пред Борислав Орлинов за БЛИЦ TV и разказа за лична драма, която е сполeтяла семейството му преди година.

Става дума за сина на Милош, който беше един от най-обещаващите млади тенисисти в Европа. Той влиза в топ 20 на Тенис Европа и се представя на високо ниво, като семейството възлага надежди на него. Цялата фамилия обаче е изненадана, когато младата надежда съобщава, че иска да се откаже от тениса и да се захване с футбол, въпреки че на корта е сред най-добрите на Стария континент.

„Всичко се промени на един турнир. Миналата година по това време той загуби един мач и го обзе огромно разочарование. Аз го посъветвах да си вземе няколко дни почивка. Взех го с мен и го представих пред един мой приятел – кондиционен треньор, който работи с футболисти. Синът ми направи тренировка и беше толкова щастлив. Видях щастие на лицето му и след няколко дни той ми каза, че иска да тренира още футбол“, разказа Крушчич.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„След седмица го питах да избере тенис или футбол и той избра футбола. Аз го оставих, това решение да бъде негово. От онзи момент, не е докосвал тенис ракета. Сега е в един отбор до 14 години. Виж само как целият живот може да се промени напълно“.

Крушчич признава, че има съмнение дали е взел правилно решение или е трябвало да бъде по-твърд спрямо сина си.

„Не знам дали съм взел правилното решение, може това да е голяма грешка. Той беше много добър, имаше огромен потенциал, беше много успешен. Винаги има кризи, това е нормално и ако тогава помогнеш, може да бъде важно и така да може да се мине през кризата. Но мисля, че няма верен ход, времето ще покаже. И ти си чувал много истории, при които родителите са накарали детето им да играе тенис, дори и то да не е щастливо, може би заради амбиция, а накрая рано или късно децата се отказват или се случва нещо“.

„Професионалният тенис е много труден. На тениса може да се насладиш, ако си имал друга кариера и след това разпускаш с тенис, но иначе е много трудно. Трябва да си отдаден на 100%, всеки от семейството ти трябва да е ангажиран с това и кариерата ти. Става дума за рутина, която не се променя, организация за всяка седмица, месеци напред. Всеки член на семейството ти трябва да диша тенис 24/7. В тениса е трудно да си нормален, защото инвестираш парите си, а когато го правиш, започваш да имаш изисквания“.

Крушчич взе отношение и по казуса с Новак Джокович и Australian Open и изрази мнението си за ваксинирането срещу коронавирус:

„Ситуацията с Новак Джокович е политическа. Ние винаги сме с него, разбира се. Те направиха всичко да е трудно, но става дума за политиката в Австралия. Това е страна, в която хората бяха под локдаун много време и хората страдаха заради това и заради решенията на правителството. Това ядоса хората и изведнъж един играч идва в страната им и не е ваксиниран, за което има и пълно право. Това е негово решение, за мен така трябва да е – не трябва хората да се притискат да бъдат ваксинирани. Новак идва в страна с такава ситуация и ако Джокович беше оставен, това нямаше да е добър пример на правителството пред хората“