Крилото на Лудогорец Мирослав Иванов даде интервю пред „Тема Спорт". В него 31-годишният футболист говори за драматичното спечелване на титлата, играта на отбора, както и предстоящата атака на Шампионската лига.

Миро, учудващо предвид развитието на шампионата триумфирахте в последния кръг. Очакваше ли “Левски” да загуби точки срещу Славия, което да остави титлата в Разград?
- Честно казано, не съм вярвал, че може да се случи, но ако погледнем реално, те спечелиха с помощта на късмета срещу нас. Вкараха в 92-ата минута. Заради това излязоха на първо място и стигнаха въобще до тази възможност. Преди това ние цял сезон водихме. Смятам, че напълно закономерно станахме шампиони. Бяхме най-добрият отбор. Успяхме да победим всеки от преките ни конкуренти за челото - ЦСКА, “Левски”, “Ботев” (Пловдив) и Литекс.

Феновете на „Герена" не те приеха добре и често те освиркваха...

- Нормално е да го направят, тъй като играя в Лудогорец. Но ако трябва да бъдем честни, в интерес на истината - не успях да направя нещо кой знае колко за “Левски”. За мен това няма значение. Лошо впечатление ми направи отношението към Георги Петков в последния кръг. Не го очаквах. Смятам, че не приляга на публиката на “Левски”. Той беше част от дрийм тима, който донесе много успехи и радост на синята България, а в следващия момент те го освиркват.

Споделяш ли мнението, че има спад в играта ви, но въпреки това сте били едно ниво над “Левски”?
- Смятам, че “Левски” бяха много далеч като игра и потенциал, както и като играчи, от името си. Спечелиха доста от мачовете си с късмет. Относно съдийските грешки - имаше такива и в двете посоки. Истина е, че в последните кръгове имаше доста фрапиращи гафове. Особено на двубоя в Ловеч, където се случиха доста грозни неща. Но смятам, че “Левски” заслужено не стана шампион, защото нямаше отбор, който да заслужава титлата. Играта им беше далеч от нашата, както и тази на “Ботев” (Пловдив) и Литекс. За нашия отбор мога да кажа, че е нормално да има леко отдръпване и трудности. Все пак ние вече две години играем по един и същи начин. Съперниците ни започват да ни опознават и да намират начин да ни спрат.

Предстои ви нова атака на Шампионската лига. Взехте ли си поуки, след като се опарихте в дебюта си срещу Динамо Загреб?
- Миналата година отпаднахме в 98-ата минута. Какви поуки можем да вземем? Мисля, че изиграхме мачовете с Динамо перфектно. Представихме се не достойно, а направо отлично. Надявам се този път да отстраним поне първия отбор, пък после ще му мислим. Ще излезем с единствената мисъл да продължим. Няма да търсим отмъщение от който и да било. Най-важното е дадем максимума от себе си. Можем да постигнем повече. Вярвам, че ще бъдем по-силни и ще успеем. Много хора ни подценяват и говорят глупости, но за втора поредна година сме шампиони. Искаха да ни зачеркнат и ще опитаме да ги опровергаем. Амбицията ни е да се докажем срещу големите, за да станем част от тях. Няма да се предадем. Няма да излезем, така да се каже, със свалени гащи.

Защо според теб “Левски” толкова време не успява да стигне до титлата?
- Не мога да кажа, защото не съм в кухнята на отбора. Мога единствено да върна времето, когато аз бях в съблекалнята. Тогава “Левски” разполагаше със страхотни футболисти - Бардон, Топузаков, Боримиров, Вагнер, Станислав Ангелов, Телкийски, Георги Иванов и още други. Затова не ме е срам да кажа, че съм им бил резерва. Защото тези играчи постигнаха едни от най-големите успехи в историята на клуба. Ако трябва да сме честни, повечето от сегашните титуляри на „Герена" нямаше да ги допуснат дори в съблекалнята, а да не говорим да влязат в автобуса.

Какво му липсва на Лудогорец, за да доминира и през следващия сезон? Ще окаже ли влияние напускането на Гъргоров?

- Емо е много добър футболист. За съжаление той си тръгна. Удоволствие е да се играе с него, но ще опитаме да продължим. Мисля, че с привличането на още няколко добри футболисти ще вдигнем нивото си. Сигурно ръководството вече работи в тази насока. Смятам, че не ни трябва много, за да може отново да надделеем над останалите в България. Но нещата се променят и със сигурност другите отбори няма да спят. Затова трябва да се подготвим добре през лятото.