Крилото на Лудогорец и националния отбор на България Михаил Александров призна, че не се чувства добре като част от втория отбор на разградчани, но се съобразява с треньора Едуард Ераносян и работи усърдно. Офанзивният футболист призна също така, че националния ни отбор няма нищо общо с този от лятото на 1994 година и в предстоящите мачове трябва да се подготви добре за следващите световни квалификации.

Ето какво каза Александров пред ПИК:
- Мишо, по последни информации има интерес към теб от Китай. Вярно ли е?
- Това е информация, която не е в мой интерес към днешна дата да споделям. Смятам, че до следващия трансферен прозорец има прекалено много време, за да се коментират отсега такива неща.

- През последната година и половина ти си незаменима част от националния отбор, но в последните месеци в Лудогорец си пренебрегван. На какво отдаваш това?
- Аз тренирам всеки ден. Давам каквото мога в тренировките. Има треньор, който има за задача да реши кой да бъде пренебрегнат и кой не. Неговата работа е да избере най-добрите 18 за дадена среща. В последните мачове явно аз не съм един от тях.

- Има ли някакво неразбирателство между теб и Едуард Ераносян?
- Аз с него нямам, той е мой треньор и следвам неговия план на действие.

- Това, че напоследък не попадаш в "А" отбора, а играеш за Лудогорец II кара ли те да се чувстваш недооценен?
- Няма как да се чувствам добре, след като имам не една спечелена купа с Лудогорец и по една или друга причина съм бил фактор в този отбор. В момента нещата не стоят така, но правя каквото отборът сметне за правилно за моето развитие като футболист. В момента играя по-често за "Б" отбора, защото не попадам в групата на "А" отбора, а искам да трупам игрови ритъм. Това не означава, че в останалото време съм част от втория отбор.

- Реализация в чужбина ли е опцията пред теб?

- Чужбина е мястото, където всеки един български футболист иска да се реализира. Веднъж излязох да играя зад граница, надявам се да е дошло времето да изляза втори път.

- Имаш ли някакво предпочитание за страна или отбор?
- Не съм кариерист, който гони славата на всяка цена, затова нямам особени претенции къде в чужбина евентуално бих искал да играя.

- Отново си част от избраниците на Петев за предстоящите квалификации срещу Хърватия и Азербайджан. Какви са очакванията ти?
- Винаги се задават въпроси за очаквания в националния отбор. Смятам, че прекалено големите очаквания за постигане на сериозен резултат са проблемът на националния отбор. Трябва да си признаем, че нямаме нищо общо с лятото на 94-та и трябва да се примирим с факта, че за да постигнем нещо голямо трябва време и работа. Смятам, че в тези мачове е по-важно не с какъв резултат ги завършим, а как ще се подготвим в тях за следващите квалификации. Ивайло Петев е доказал не един път, че знае как да постига резултати, така че всичко с бъдещето си.

- А ти виждаш ли светло бъдеще?
- След като миналото е тъмно, няма как бъдещето да не е светло.