Локомотив (София) победи ЦСКА с 2:1 за Купата на България и елиминира "червените" от турнира. Сред най-добрите в мача и най-щастлив след него бе юношата на Левски Владислав Мисяк. Крилото бе в основата на победния гол, когато негов удар срещна гредата, а Богомил Христов вкара върналата се в полето топка. Пред БЛИЦ СПОРТ Мисяк сподели, че победата е специална за него, а на финала на турнира иска да се изправи с "железничарите" срещу любимия Левски.

- Честита победа, Влади! С какво Локомотив успя да победи ЦСКА?
- Благодаря. Според мен успяхме да ги победим със страхотния колектив, който сме изградили заедно с треньора. Също бих добавил с качества и не на последно място с късмет и по-голямото желание за победа.

- Очаквахте ли този успех над "червените"?
- Колкото и учудващо да прозвучи, всеки един в съблекалнята на отбора говореше само как ще отстраним ЦСКА, така че определено очаквахме този краен резултат.

- Като юноша на Левски беше ли по-специален за теб двубоя?
- Разбира се, че беше по-специален. Може би това ми е най- хубавата победа до момента, тъй като с Левски не успяхме да ги победим в дербито, така че емоцията е голяма.

- Имаше ли момент в мача, може би след изравнителния гол, в който да се съмнявахте в успеха?
- Въпреки че ни изравниха, не мисля че някой от съотборниците ми се съмняваше, дори мисля че това ни мотивира още повече.

- Отпразнувахте ли подобаващо успеха?
 - Отпразнувахме го, но животът продължава и идва следващият мач, така че вече мислим за него.

- Миналата година отбор от "В" група спечели Купата. Може ли Локомотив също да изненада елитните тимове и да вдигне трофея?
- Принципно футболът е непредвидим спорт, защото всичко е възможно, но не мисля, че ако Локомотив направи нещо по-сериозно, ще е изненада. Това е отбор с традиции, а също така и качество, но е рано да се говори за спечелване на Купата.

- Как се чувстваш в Локомотив (София)? Превърна се бързо в един от любимците на феновете...
- Чувствам се освободен и на място, където мога да покажа потенциала си, но съм щастлив най-вече, че радваме хората по трибуните, защото те наистина изживяват всичко с нас и винаги ни подкрепят и ние сме длъжни да играем за тях. Благодаря им за подкрепата на всеки мач без значение къде играем.

- Следиш ли представянето и играта на Левски?
- Да, когато имам възможност наблюдавам всеки техен мач.

- Искаш ли "сините" за съперник за Купата?
- Да искам ги, но на финала.

- Изкара 7 години при "сините". Мислиш ли, че получи достатъчно шансове за изява и време да се докажеш в клуба? И имаш ли амбиции да се върнеш на "Георги Аспарухов"?
- Никой не ми е виновен за нищо. Аз търся вината в себе си . Искам да се докажа един ден в Левски и да покажа на какво съм способен.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ