ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Младият талант Мартин Сотиров, който отскоро е част  от баскетболния шампион на България Балкан застана пред камерата на подкаста БЛИЦ live и Ивайло Крачунов, за да даде най-откровеното интервю в живота си.

24-годишният гард беше част от състава на ЦСКА, където през миналия сезон в Националната баскетболна лига за мъже записа средни показатели 10.8 точки, 3.1 борби и 3 асистенции.

Роден е в град Пирот, Сърбия, а през лятото получи и повиквателна за разширената селекция на мъжкия национален отбор на България.

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

"С ЦСКА се получи доста интересен мач за зрителите. От наша гледна точка накрая не толкова, защото паднахме. Интересен и здрав мач беше", коментира Сотиров пред БЛИЦ Live за загубата от "армейците" в неделя.

С каква нагласа излезе за мача, след като допреди месеци беше играч на ЦСКА - "Голяма емоция, защото бях една година в ЦСКА. Играх срещу бившите ми съотборници. Исках да се докажа в съперничеството ни. В такъв мач го има повече желанието" (1:00 мин.) 

"В един момент падахме с 10 точки, успяхме да се върнем", продължи баскетболистът на Балкан за поражението от ЦСКА. (2:00 мин.)

* За изненадващото преминаване от ЦСКА при шампионите: "Да не кажа случайно, но аз почти бях с договор с ЦСКА. Имахме устнен ангажимент. Искаха да остана, бяхме се разбрали. В началото на август разбрах от тяхна страна, че имат други идеи и оттам ми беше ясно, че няма да оставам. Tреньорът на Балкан Пецо (б.р. - Петър Златанович) и директорът Сашо Везенков ми се обадиха. Питаха ме дали имам желание да заиграя при тях. Няма как да нямаш желание да играеш за шампиона Балкан. Разбрахме се с няколко разговора" (3:00 мин.)

Попитан как се чувства в малкия град и дали му е уютен за живеене, Мартин отговори: "Да. Това ми е шести сезон и четвърти отбор в България. Ботевград е малък град, хората много по-различно гледат към спорта и баскетбола. Феновете обичат играта, идват в залата. В Ботевград чувстваш, че нещо се случва. В предишните ми отбори не мога да кажа, че няма фенове, но тук има разлика, по-топло е" (4:35 мин.)

* За капризните фенове на Балкан, някои от които 36 секунди преди края на мача в ЦСКА започнаха да напускат залата - "От една страна ги разбирам. Искат всеки мач Балкан да е победител. Някои от тях може би по-лично приемат загубата. С поведението си показват, че обичат отбора, в следващия мач пак са с нас". (5:35 мин.)

"Надявам се Балкан да ликува с шампионската титла. Този сезон битката ще е много дълга, има много силни отбори - ЦСКА, Черноморец (Бургас), Рилски спортист, Спартак (Плевен)" (6:44 мин.)

* За загубата с ЦСКА от Левски във финала за Купата на България - "Играчите на ЦСКА като че ли не бяхме много наясно със съперничеството на клуба в Левски. Говореше се доста как е било преди 30 години. Като всеки загубен финал беше тежко. Даже като говорим за този мач ме е яд. Изпуснахме ги, можеше по-добре да играем. Надявам се това да е само един от многото ми важни мачове в кариерата" (7:55 мин.)

"Сърбин съм, в родината ми играх при мъжете във втора лига и после дойдох в България. Да, Сърбия е баскетболна нация, основата са Партизан и Цървена звезда. Но тях не ги броя, защото играят в Евролига и АБА Лига, и нямат нищо общо със сръбската лига. Сравнявайки сръбския и българския баскетбол, мога да кажа, че условията, които Балкан и Рилски спортист имат, някои сръбски отбори ги нямат. Не мога да кажа, че има разлика между двете първенства" (9:22 мин.)

* Има ли шанс да играе за мъжкия национален отбор на България, след като вече записа участия за младежите ни, и как стои въпросът с българския му паспорт? "Федерацията иска да изчисти нещата с ФИБА. Целта е да не се водя натурализиран българин, имам потекло тук" (11:03 мин.)

* За евроучастието на Балкан. "Много хора не бяха оптимисти в началото, когато станаха ясни съперниците ни. Реално и ние не сме очаквали толкова добро представяне. Но ни се получиха нещата още в първите три мача с Алба и Спортинг и продължаваме напред" (12:40 мин.)

"Дружелюбен човек съм. За мой късмет си имам приятелка. Обичам да съм сред хора, да не съм сам" (14:20 мин.)

"Приятелката ми се казва Анджелия. Тя има качества, които в днешно време много рядко се намират у жените. Много е свястна. Просто не върви с това, което днес е актуалност - социалните мрежи" (15:18 мин.)

* Какво е мнението му за социалните мрежи? (16:20 мин.)

"Любимият ми филм e сръбски, не го знаете. Гледал съм го може би 20 пъти" (17:10 мин.)

"Докато пътувам в колата слушам сръбска музика, Джордже Балашевич, например, а не турбо фолк" (18:06 мин.)

"С приятелката ми бяхме на екзотична ваканция в Малдивите. Доста впечатлен съм от хората и тяхната култура там. За път опитах нещо по-различно от културата на Балканите" (18:40 мин.)

"И при нас на Балканите има много любезни хора" (19:46 мин.)

* Бил ли е предаван и забивали ли са му нож в гърба? "Точно нож в гърба, този израз, досега не съм опитвал. Нямам такова поведение към другите и се надявам както досега не ми се е случвало, дано е така и в бъдещето. Избирам си приятелите, и те са плътно до мен" (20:30 мин.)

"Мечтая за здрав и хубав живот, с хубави моменти" (21:20 мин.)

ИВАЙЛО КРАЧУНОВ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ