Три сезона с 98 мача за Дунав. Участие в Лига Европа. Втори голмайстор и първи асистент в най-силния сезон за Дунав, след почти три десетилетия отсъствие на русенци от елита. Първият играч вкарал не един, а цели 2 гола при първия мач на собствен терен в Първа лига за небесносините, в мач срещу бившия си тим Локомотив (Пловдив). Той е Бранимир Костадинов. Нападателят, който играе и защитник даде интервю за prosport.bg след раздялата с Дунав: 

- Да приемем ли вече, че си свободен агент и ще търсиш ново предизвикателство? 
- Да. Вече да.
 
- Желан ход ли беше?
- Желан беше. Не от мен. Свързвах изцяло бъдещето си с Дунав. Дори слагах и капитанската лента. Но треньорът очевидно не ме е вписал в тефтера си. Започнаха да ме подхвърлят, като горещ картоф и се разделихме. Не твърдя, че ми беше приятно.

- Чу се за различни претенции от играчи за по-добри условия...
- Това няма как да бъде свързвано с мен. От пристигането ми до края никога не съм се пазарил за пари. Дори в годините научавах с изненада, че има някои с драстични доходи, в сравнение с моите скромни и сравними с тези на магазинерите в центъра през повечето време. С уважение към хората с тази професия.
 
- Опита и поста на десен защитник. Това изненада ли те?
- Сега го отчитам, като грешка. Трудно е за нападател да бъде преоткриван за футбола, след 10 години професионална кариера. Но мислех, че ще бъда полезен в критичен момент. Че съм отборен играч. Излезе, че съм се компрометирал.
 
- Сега накъде?
- Тренирам индивидуално. Живея в Русе. Тук е семейството ми, от Русе е съпругата ми и изчаквам. Нищо конкретно.

- Имаш опит в чужбина. 
- Точно така. И не желая да напускам България. Душата ми е тук. Само преди ден ми се обадиха с идея за Полша, но отказах. И ще отказвам движение зад граница. Мястото ми е тук.

- Славия ли е опция?
- Беше некоректно в различни медии да се направи такава спекулация. Брат ми Светослав работи в клуба на отговорна позиция и веднага се завъртя подобна версия. Почувствах се неудобно. Дори все още бях играч на Дунав. Да, аз съм юноша на Славия, израснал съм на "Овча купел" преди да замина за Австрия, брат ми също. Но толкова. Никой никога, до този момент, не е търсил контакт с мен от Славия.
 
- Да очакваме ли скоро друга посока?
- Е, нормално е да се очаква друга посока. Рано ми е да играя за ветераните на Дунав. Но е истина, че раздялата ми с моя отбор беше изненадваща, в известна степен и сега селекциите едва ли са с толкова отворени места. Ще видим. Аз работя и очаквам следващ ход. Макар това да е силно стресиращо за семейството ми. Но пък, такава е професията ми.

- Има ли обида.
- Не, не. Тревога има. Какво точно се случва. Това, което преживях заедно с моите колеги в долните дивизии и първия сезон в Първа лига, никой не може да ми отнеме. То си е мое. И на феновете. Освен това се ожених в Русе. В Русе се роди и дъщеря ни Микаела. Феновете веднага я приеха за член и ми направиха подарък с топлото си отношение. Всичко е наред. Надявам се, че всичко ще бъде наред. За всички.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019