Националът Ивайло Чочев, който от дълго време е извън футболните терени поради тежка контузия, се прибра в България. Халфът на италианския Пескара разказа в интервю за БЛИЦ, че е под карантина в селото си -  Трънчовица, Плевенско. Чочев не се плаши от коронавируса, като стриктно спазва мерките на властите. Вирусът обаче му попречи, за да продължи лечението си.

Припомняме, че 27-годишният бивш футболист на ЦСКА и Палермо получи фрактура на капачката точно преди година - в края на март 2019 в евроквалификацията с Черна гора в София (1:1), след което бе опериран в Монца. Наложи се обаче да мине през още операции, като лечението му продължи в Рим и Барселона. 

- Иво, как си и къде те откриваме?
- Под карантина съм на село, добре съм, благодаря. В началото на седмицата се върнах от Барселона, където бях на физиотерапия при доктор Рамон Кугат. Той е един от най-добрите специалисти в света. Владо Стоянов и Мишо Александров също бяха при него. Малко преди мен лекуваше и Луис Суарес, а преди време и Мартин Петров, докато е играл в Атлетико (Мадрид).

- Как протича възстановяването ти?
- Тежко е, но няма как да се предам. Млад съм още и ми се играе футбол. Минах вече три операции. Все още не съм добре, но се надявам с времето да се оправят нещата. 

- Кое те крепи в този тежък период, през който преминаваш?
- Надеждата. Вярвам, че ще се върна по-силен. Наистина много ми се играе и правя всичко възможно да се възстановя, спазвайки предписанията на специалистите.

- Казваш, че си се върнал от Барселона. А кога за последно беше в Италия?
- От ноември до февруари бях в Рим. Лекувах се в най-добрата клиника "Вила Стюард". Възстановявах се при един от най-известните доктори в света. После отлетях за Барселона, за да се лекувам при доктор Кугат. Там ми инжектираха кръвни плазми в коляното. Трябваше да ми бият три, но сложиха две и се наложи да си тръгна, тъй като затвориха клиниката заради коронавируса.  

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Има ли я паниката и сред жителите на Барселона?
- Нормално, тежко е положението. Пусто е, няма хора по улиците. Единствено аптеки и магазини работят, както в България. В Барселона всички хора бяха с маски и ръкавици. 

- И сега в Трънчовица. Сам ли си?
- Да, самичък си стоя вкъщи. Предпочетох, че е най-добре да се затворя под карантина на село. А и тук имам уреди, с които да тренирам. 

- Сигурно си се запасил с храна?
- Помислих предварително за това. Запасих се с храна. Преди да си дойда, бях изготвил дълъг списък с нещата, които са ми нужни за 14-дневния карантинен срок. Родителите ми ги купиха и ги оставиха в къщата. Казах им, че не искам да се виждаме. Разумни хора сме, трябва да спазваме мерките и да се пазим. Не излизам даже от вратата и така ще бъде до 29-и. 

- Имаш ли някакви притеснения?
- Не, не се страхувам. 

- Преди месец стана съотборник в Пескара с Валери Божинов. Чувате ли се?
- Да, поддържаме контакт. Летяхме заедно за Рим, когато аз отивах на процедури, а той да подпише. Съотборници сме, но все още не сме били заедно в Пескара. Надявам се един ден да играем заедно. Радвам се за него, той може да помогне на отбора с класата си. Валери Божинов е доказан футболист. За лош негов късмет спряха първенството точно, когато отиде. 

- И ние ти пожелаваме по-скоро да оздравееш и да заиграете заедно. Какви са прогнозите на лекарите?
- Засега няма прогнози. Може би като се оправят нещата с коронавируса ще има яснота. Тогава пак ще отида в клиниката в Барселона. Искам да благодаря на Българския футболен съюз и по-специално на Михаил Касабов, който се отзова и ми помагат за лечението. Преди това и Борислав Михайлов много ми помагаше. Българският футболен съюз винаги са били коректни и им благодаря. Също и на доктор Бисер Бочев, който винаги се отзовава, когато го потърся.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!