Многократният европейски шампион по бокс Даниел Асенов коментира пред БЛИЦ от Лондон горещата тема с коронавируса. БГ Тайсъна и останалите ни боксови национали, включително и жените начело със Станимира Петрова, са от няколко дни в английската столица, където им предстои участие в олимпийската квалификация. Въпреки че Игрите в Токио може и да не се проведат, боксьорите преследват целите си, а Асенов дори е настроен да завоюва титлата в Лондон. 

- Дани, как е при вас? Добре ли сте и има ли притеснения заради коронавируса?
- Всичко е 6. Готови сме за здрави битки и да спечелим квоти за Олимпиадата. Първият ми мач ще е на 16 март. Тук в Лондон няма паника. Всичко е нормално. От 24 февруари сме в Англия, имахме лагер в Шефилд, а от няколко дни сме в Лондон.

- Около вас разхождат ли се хора с медицински маски и вие използвате ли такива?
- О, хайде стига паника с този коронавирус! Аз не се плаша, дори има и китайци около мен! Какви маски? За толкова дни видях много малко хора с маски. Ние слагаме каски, преди да излезем на ринга. 

Не знам защо в България толкова много се панират хората. Дори не зная, като се прибера от Англия, как ще отпразнувам титлата. Всеки път събирам родни и приятели, за да се веселим, но този път май ще се наложи оркестърът да свири само за мен. 

Не е добре хората толкова много да се паникьосват. Излишно психическо натоварване си създават. Трябва да се престане с това втълпяване, че всеки починал, е починал от коронавирус. Излишно се нажежава обстановката и се създава голямо напрежение.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- След няколко дни обаче летите обратно към България. Придвижването по летищата обаче сигурно ви притеснява?
- Няма от какво да се притесняваме. Ако е писано да става нещо, то ще се случи. Да, разбира се, че се пазя, но не се филмирам чак толкова, както по-голямата част от хората в България. При нас тук в Лондон всичко е наред, здрави сме, тренираме и очакваме битките.

- Но може да няма Олимпиада. 
- Ще има. Това е голямо събитие, няма как да не се състои. Но дори и да няма Олимпиада, аз съм длъжен да побеждавам при всяко излизане на ринга, гоня си целите. Сега в Лондон трябва да постигна четири победи, за да спечеля титлата. A за квота може да ми стигне и само една победа, тъй като съм високо в ранглистата и съм поставен. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ОЩЕ ЗА ГОРЕЩАТА ТЕМА!