Около 200 фена на Локо (Пд) прекъснаха снощната тренировка на тима, за да искат обяснение от футболистите за съмнителните им резултати. БЛИЦ потърси административния директор на клуба Атанас Узунов за коментар на последните събития. Попитахме го има ли война между привържениците и ръководството на Локо и защо се стигна до тази ситуация?

- Г-н Узунов, какво точно се случва в Локо (Пд)?
- Незнам какво имате предвид. Защо ми задавате този въпрос?

- Ами 200 фена са нахлули на тренировката на тима. Искали са обяснения от футболисти, ръководство. Преди това издигаха плакати...
- Ако медиите решите, може да ги направите и 2000 фена и че са заклали футболистите. Не мисля, че е станало нещо кой знае какво. Просто някой е решил да направи от мравката слон.

- И все пак е имало привърженици на тренировката...
- Да, имаше. Момчетата дойдоха при отбора и поискаха обяснение от футболистите за слабата игра във финала за Суперкупата на България. Поговориха с играчите. Това е. Няма нищо драматично.

- Значи според вас това, което е случва е нормално?
- Като човек от клуба мога да кажа, че тези неща не са приятни на никого, включително и на мен. Но в крайна сметка живеем в демократична държава и хората имат право да изразят мнението си. Издигнаха плакати, говориха с футболистите. Това е тяхно право, ние нямаше какво да направим.

- Каква е обстановката в Локомотив след последните събития?
- Обстановката е нормална. Ние, ръководството, футболистите и феновете сме били и ще бъдем едно семейство. Понякога в семействата се случват и дрязги. Това е. Ясно е, че привържениците искат нещо повече от отбора. Но те могат да бъдат сигурни, че всички искаме Локомотив да се представя още по-силно. И играчите, треньорите и ръководството. Всички го желаем и работим в тази насока. Но това, което става в Локомотив не е нещо повече от това, което се случва във всички останали отбори. Дори напротив, при нас обстановката е много по-спокойна в сравнение с доста други клубове. Но понеже Локомотив е водещ отбор за това се пише повече за нас и се преувеличават нещата. Е, животът е такъв и ние приемаме това.

- Преди дни Христо Бонев намекна, че собственикът на клуба Константин Динев може да се оттегли от ръководството. Вие знаете ли нещо по въпроса?
- Не, не знам. Не сме коментирали тази тема. Но аз не мисля, че ще го направи. Няма причина да се маха от клуба. Той дойде на Лаута преди 2 години и половина, когато отборът бе пред изпадане. Сега сме водещ отбор в "А" група, играем в евротурнирите. Няма логика да мисли за отказване. Но в крайна сметка той е собственик на клуба и той ще реши това. Питайте го него.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ