ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Mладият футболист на Лудогорец Доминик Янков е един от отсъстващите от националния отбор. 22-годишният офанзивен играч лекува контузия и тази вечер ще бъде зрител на домакинството на Черна гора. 

Роденият в Канада Доминик даде ексклузивно интервю за БЛИЦ TV, говорейки по много теми. Янков изненадващо разкри амбициите си след време да пробие във... филмовата индустрия. "Може и актьор да стана", сподели с усмивка националът.

- Доминик, не си в националния отбор заради контузията, която получи в мача с Черно море. Какво ти е и кога ще те видим отново в игра?
- Лекувам се, в момента идвам на терепия. За съжаление точно преди лагера стана тази нелепа контузия. В момента си възвръщам формата и се възстановявам по най-добрия начин. След като минах скенер ми казаха, че около 3-4 седмици ще се възстановявам. Имам разкъсване в задното бедро. Това ме извади от лагера на националния отбор. 

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

- Какви други здравословни проблеми си имал и минавал ли си през по-тежки контузии?
- Наскоро ми правиха операция на външен менискус. Също пострадах с контузия и бях три месеца извън терена. Насъбраха ми се контузии, но ще дойдат и хубавите времена. Надявам се бързо да си върна формата. 

- Рухваш ли психически в подобни тежки моменти?
- Не, гледам да мисля положително. Все пак това е част от спорта. В момента е важно да се възстановя по най-добрия начин и да съм готов за следващите мачове. 

 

- Мъчно ли ти е, че не си в националния отбор и видя ли се с момчетата?
- Да, отидох до хотела да ги видя. Имам няколко приятелчета там. В тренировките вижда, че е положително настроението. Стискам палци да спечелят мача.

- Новият селекционер Младен Кръстаич налага млади футболисти, това ли е пътят?
- Да, ние сме бъдещето. Когато ни се дава шанс, трябва да даваме повече от 100%. 

- Прогнозата ти за мача с Черна гора?
- 2:0.

- С кои футболисти от националния отбор си най-близък?
- Мартин Минчев, Илиан Илиев, Валентин Антов, Виктор Попов, Спас Делев.

- Какво обичате да правите заедно в свободното време? Ето, те сега са откъснати от шумотевицата, на лагер са в Разград, а не в София. Мислите изцяло за футбол?
- Да, това е добре, че мислим изцяло за футбола. Тук в Разград няма много изкушения, няма какво да се прави чак толкова. В свободното си време обичам да почивам вкъщи и да гледам сериали. 

- Сам ли живееш?
- Сам съм в момента. Родом съм от Канада. До 13-годишен бях там, играх в частна школа. След това играх 3 години в Англия - в Съндърланд. 

- Какви са спомените ти от детството в Канада?
- Имам доста приятни спомени, много приятели, с които все още поддържам контакти. Канада ми липсва, но в нашата никога не се знае къде може да си. 

- Преди време доста се шумеше около името ти. Трябваше да избираш - България или Канада. Кое натежа при избора ти?
- Бях решил, че която държава първа ме повика, ще отида там. Така и стана. Бях с младежкия ни национален отбор, след това и в мъжкия. Не се и замислих да заиграя за България.

- Какво се случва с Лудогорец този сезон? Малко нетипично сте втори, на 4 точки сте зад лидера ЦСКА. 
- Да, наистина е нетипично, но има още много мачове. Ние си имаме цел, всеки я знае. Не ни интересуват другите отбори, важно е да побеждаваме.

- С идването на Ивайло Петев върна ли се шампионския манталитет в Лудогорец?
- Виждам, че момчетата са по-мотивирани. Аз много кратко време работих с него - преди да се контузя. В момента правя повече физиотерапии. С дисциплина и труд ще се случат нещата. 

- Сигурно си получавал предложения от други клубове, говорено ли е с теб? Знаеш ли за някакви оферти към теб и като по-малък бил ли си желан от Левски и ЦСКА?
- Чувал съм за оферти от чужбина през агента ми. За Левски и ЦСКА нищо не съм чувал. В момента съм в Лудогорец и изцяло съм фокусиран върху работата ми тук. Вече имам четири шампионски титли. 

- Колко още искаш да спечелиш и готов ли си за следващата стъпка - излизане в чужбина?
- Готов съм за чужбина, но докато съм в Лудогорец се надявам всяка година да печеля шампионата. 

- Може ли да разкажеш повече за престоя в Съндърланд, колко време тренира там? И мечтаеш ли да се върнеш и да играеш на Острова?
- От 13 до 16-годишен бях там. Да, няма да е лошо да заиграя в Англия. 

- На кой отбор симпатизираш?
- На Ювентус. В Англия нямам любим отбор. Обичам да гледам мачовете им, но нямам фаворит като Ювентус. 

- Играл си срещу някои големи футболисти. Кои са най-запомнящите ти мигове от лудите европейски вечери с Лудогорец?
- Това са най-хубавите моменти за всеки футболист - да играе в такива мачове. Мога да отлича срещата ни с Тотнъм. Насладих се на играта срещу футболистите, срещи които се изправих. Можеш да научиш много в такива мачове.

- С кои звезди си разменял фланелки?
- От Хари Кейн взех тениска. Срещу Франция като играхме, взех фланелката на Н`Голо Канте. 

- Скарахте ли се за фланелката на Килиан Мбапе и кой успя да я вземе?
- Иван Турицов я взе, доста хора я искахме. 

- Спомена, че животът в Разград е скучен. С какво запълваш времето си тук?
- Гледам сериали. Може пък да пробия след време във филмовата индустрия. Възможно е и в някое предаване да се включа. Може и актьор да стана, нищо не се знае. 

- Oбичаш ли високите скорости и с каква кола си?
- Карам Мерцедес Е-класа. За високите скорости не искам да казвам много неща, защото баща ми ще гледа интервюто. Карам си лекичко - със 120 км/час. 

- Критикува ли те след слаб мач?
- Винаги. Даже след всеки мач той е първият, с който разговарям. Пред него искам да се представям най-добре. Той е тренирал футбол, но не е играл на професионално ниво. 

- Имаш ли приятелка?
- За съжаление в момента съм сам, но ще дойде моментът. Нямам бърза работа, млад съм все още.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: ДИМИТЪР ПАТАРИНСКИ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ


*Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg


*Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК