Вратарят на Левски и националния отбор Николай Михайлов даде интервю за агенция БЛИЦ. В него той говори за ситуацията на "Герена", как е прекарал коронавируса и дали е изненадал половинката си Николета на рождения й ден на 30 ноември.

- Ники, падна ли товар от плещите ви, след като Левски записа победа над Локомотив? Веднага след това обаче загубихте от Арда.
- Тази победа беше много важна за нас. Все пак не бяхме играли от един месец, много хора бяхме в изолация заради вируса. Не се води нормален тренировъчен процес толкова време. Освен това сме и с нов треньор. Важното е да работим, защото се вижда, че в тези момчета има бъдеще. Опитваме да създадем сплав между нас, по-опитните, и младите. Говорим с тях всеки ден в съблекалнята, помагаме им. Срещу Локомотив Патрик-Габриел Галчев показа отлична игра, останалите също. Не искам да изброявам имена, но всички се опитват да се справят все по-добре.
Колкото до Арда, мисля, че ги надиграхме, имахме много положения, но... Техните положения влязоха, нашите не. Отдавам загубата и на грешки на младостта, и на това, че много трудно създаваме положения за гол. Не може да си изравнил в 86-ата минута, а 30 секунди по-късно да ти вкарат и то при ситуация един на един. Това е незрялост на прехода, но работим да ставаме по-добри с всеки изминал мач.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус 

- Успявате ли постепенно да направите тази сплав между млади и опитни, за която каза?
- Според мен постепенно се случват нещата. Момчетата попиват и се учат. Разбира се, има много още, за да се постигне всичко това. Но смятам, че сме на прав път и сега със Стоянович, който знае как да работи с младите, ще продължи този процес. Опитните играчи също имаме роля и трябва да им помагаме все повече да се изграждат.

- Какво успя да промени Славиша Стоянович за краткия си период, откакто се завърна?
- Още е рано, защото имахме само няколко тренировки в пълен състав. Този вирус и случващото се объркват много тренировъчните планове. Но няма как, трябва да се съобразим с настоящата ситуация, защото тя е за всички. И най-важното е здравето на хората. Също така трябва да кажа, че Славиша беше човек, който ме докара в Левски в предишния си престой и съм му много благодарен за това. Тогава той гласува доверие в мен, взе ме. А аз тогава не бях играл доста време. След това се изготви план, по който да вляза бързо във форма.

- Успяват ли младите да осъзнаят в какъв клуб се намират и това, че мястото на Левски в класирането не подхожда на тима?
- Аз искам да кажа първо, че ситуацията от идването ми и сега е много различна. Тогава влязох в съблекалнята и се говореше на 5-6 езика. Бяха събрани много чужденци, всеки си дърпаше за своята група. Заварих една странна съблекалня. Но от друга страна тези чужденци бяха класни. И на терена се раздаваха и показваха качествата си. Сега е различно, в съблекалнята се чува само главно българска реч, отборът е сплотен. Остава да започнем да побеждаваме. Вярвам, че това ще се случи и с няколко успеха нещата ще си дойдат на мястото. Смятам, че Левски не е на мястото, което заслужава.

- Как се отрази тази пандемия и как се отразява тя на един професионален спортист?
- Трудно е. Виждате, че няма нормален тренировъчен процес. Отрази се много и на националния отбор. Видяхте колко промени се направиха в движение заради вируса. Не смятам, че резултатите на националния отбор обаче отразяват възможностите ни. Този отбор може много повече.

- Ти също изкара вируса. Как премина той при теб?
- Аз си направих тест в Левски и беше отрицателен. Ден по-късно се събираме в националния отбор, правят ми нов тест и той беше положителен. На втория ден изгубих вкус и обоняние, но не го изкарах тежко. Правих лицеви опори и коремни преси в нас. Няма голям избор как да тренираш. Все пак виждаме, че вирусът е опасен, отне много близки на хората и трябва да се съобразяваме с мерките.

- Успя ли да изненадаш подобаващо половинката си Николета за рождения й ден, който беше скоро?
- Разбира се, ние се познаваме от толкова много години. Знам какво би я зарадвало и мисля, че тя остана щастлива от това, което бях подготвил. Аз съм човек, който уважава много традициите и празниците. Отпразнувахме в тесен кръг и беше много приятно. Празниците трябва да се отбелязват подобаващо.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ