Сериозна битка се очертава за вратарския пост в "Левски". Според новия страж в редиците на "сините" Михаил Иванов именно за мястото под рамките конкуренцията е най-ожесточена. Иванов изигра един полусезон с екипа на "Ботев" (Враца) и е доволен, че е помогнал финансово на клуба с трансфера си. Преди да отиде на стадиона под Околчица, Мишо беше на проби в ЦСКА, но оттам го освободиха. В интервю за „7 дни спорт" бившият страж на Сиена се закани, че много скоро ще покаже на "червените", че са сбъркали.

- Мишо, вече направи няколко тренировки с "Левски". Как се чувстваш на "Герена"?
- Да речем, че съм още нов. "Герена" ми е познат, въпреки че на 14 години си тръгнах от там. Мога да кажа, че се чувствам в свои води и съотборниците ме приеха много добре. Помагат ми да вляза по-бързо в обстановката и да покажа това, на което съм способен.

- Познаваше ли някои от тях преди това?
- С някои се познавах, чак приятел не мога да кажа, че имам. С по-голямата част от футболистите само се бях засичал по терените. Това обаче не е проблем.

- Притеснявате ли се или те амбицира конкуренцията за вратарския пост?
- За мен конкуренцията за мястото под рамките на вратата в "Левски" е най-голяма. Не виждам това да представлявам проблем за тима, а напротив. Който заслужава ще играе. Дошъл съм в "Левски" да се наложа. Прекалено малко се познавам с Пламен Илиев, така че не мога да дам оценка за качествата му, а и не е моя работа. Пак казвам, за мен е добре, че в Левски конкуренцията е голяма и това не ме притеснява.

- Направи много силни игри с екипа на "Ботев" (Враца) и помогна на тима да се надигне над чертата. Имаше ли оферти от други клубове освен "Левски"?
- Не знам да е имало други. Съвсем сериозно, аз си мислех, че ще остана във Враца и ще изиграя и другата част от шампионата. Но явно клубовете са се разбрали. Знаем всички, че "Ботев" имаше нужда от парични средства и се радвам, че с моя трансфер помогнах и на тях. Хубаво е, че се стабилизирахме във Враца и се надигнахме и зимувахме над чертата. С идването си в "Левски" се изкачих с едно стъпало нагоре.

- Какво според теб е накарало треньорския щаб на "Левски" да те привлече?
- С играта си помогнах на "Ботев" (Враца) и на себе си, по някой път имаш и късмет. Не обичам да говоря за себе си. Така е преценил треньорският щаб и вече съм в "Левски". Надявам се да оправдая очакванията на всички.

- На първата пресконференция заяви, че "Левски" ти е трамплинът в чужбина. Готов ли си да останеш за по-дълго на "Герена"?
- Главната ми цел е да спечеля титулярното място, а за другото време ще покаже. Целта на всеки футболист е да се доказва както пред самия себе си, така и пред клуба и феновете. А ако можеш да си уредиш трансфер в чужбина, какво по-хубаво от това.

- Играл си зад граница, как ти се вижда организацията на "Герена"?
- От това, което виждам, "Левски" се доближава до клубовете в Серия "А" и има страхотни условия да се развиваш и да работиш. Работи се много професионално. Всеки знае за какво е дошъл и си върши работата максимално добре. Да, не съм от много време тук, но се действа изключително професионално във всяка едно отношение.

- През лятото се върна в България, но вместо на "Герена" отиде на "Армията". Какво не се получи тогава, за да подпишеш с ЦСКА, а подсили тима на "Ботев" (Враца)?
- Не знам, това е преценка на щаба на ЦСКА. Аз бях свободен агент, но не ме взеха. Ще им покажа скоро, че са сбъркали. Радвам се, че се стигна до трансфера ми в "Левски". За мен, ако трябва да е български тим, да е "Левски". Бил съм тук и знам какво е да защитаваш цветовете на този отбор. Добре, че се завъртяха така нещата и вече съм играч на "Левски".

- Какво ти каза Илиан Илиев, когато дойде в "Левски"? Даде ли ти някакви съвети?
- Не. Това е хубавото, че Илиан Илиев третира всички поравно. Ако покажа качества по време на тренировките, ще играя. Не ми е дал кой знае какви съвети. Илиан Илиев е много добър треньор и успехите няма да закъснеят.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ