Новият изпълнителен директор на ЦСКА Филип Филипов е роден на 31 януари 1971 година. Син е на легендарния лекар на „червените“ д-р Павел Филипов.  Филип е юноша на ЦСКА. С армейския екип печели дубъл – титла и Купа на България през 1997 година. Филипов даде интервю за агенция БЛИЦ ден след назначаването му на работа в Борисовата градина.

-Г-н Филипов, как получихте офертата и бързо ли я приехте?
-Може да ви прозвучи тривиално, но изобщо не се поколебах и веднага приех предложението. Обадиха ми се от ръководството на клуба и се разбрахме бързо. За мен е чест да работя в моя роден ЦСКА, да съм част от управата на най-големия и най-титулувания български отбор за всички времена.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

-Вие сте изпълнителен директор. С какво точно ще се занимавате?
-С всички организационни въпроси, а те не са малко. Така че, отговорността ми ще е голяма, но това не ме плаши, а напротив – стимулът за работа при мен е голям.

-А със селекцията?
-Нека да уточня и нека се знае. Със селекцията се занимава само и единствено Стойчо Младенов и никой друг. Аз няма да имам никакво участие в нея. Спортно-техническата част е поверена на Младенов, което е напълно нормално и естествено. Така се действа във всеки един голям западноевропейски клуб.  

-Как ще коментирате завръщането на Стойчо Младенов?
- Той е един от най-добрите треньори в историята, доказал го е през годините с двете титли, които спечели в ЦСКА по абсолютно безапелационен начин. И има нещо друго важно – в екипа му работят много качествени специалисти. Хубавото е, че всички те са част от миналото на ЦСКА, играли са с червената фланелка, печелили са титли, купи, знаят какво е ЦСКА.

-Излишно е да ви попитам каква е целта пред отбора. Въпросът е дали има сили и възможности да я изпълни.
-Аз мога да ви гарантирам, че всички, които работим в клуба, ще даде максимума от себе си, за да може най-после титлата да се завърне там, където й е мястото. Да се завърне в ЦСКА. През последните десетина години имахме на няколко пъти шанс да я спечелим, но и разни субективни фактори ни спираха. Дали сега имаме сили и възможности – смятам, че щом Стойчо Младенов е отново на „Армията“, значи шансовете ще съществуват.

-В един ваш пост във Фейсбук написахте, че ако не е Гриша Ганчев, сега всички цесекари щяха да са просяци…
-Това е самата истина. Не беше ли Ганчев, нямаше да има ЦСКА. Той е единственият човек, който е помагал страшно много не само във футбола, но и в спорта като цяло. Много световни, европейски и олимпийски шампиони са били спонсорирани от него.

-Какво е усещането, след като стъпихте отново на „Армията“ като  част от клуба?
-Страхотно, а и спомените нахлуха в мен. Хубавите спомени от победите,  които съм постигал като футболист. Сезон 1996/97 е върхът в кариерата ми – станахме шампиони, взехме Купата. Тогава бях част от отбора, а Стойчо Младенов беше помощник-треньор на Георги Василев.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ