Полузащитникът на Славия Иван Минчев беше повикан в националния отбор от Петър Хубчев за предстоящата контрола със Саудитска Арабия. Проверката е на 13 ноември в Португалия. За 26-годишния Минчев това е първа повиквателна за "А" тима. Халфът, който е родом от Казанлък, разказа в интервю за БЛИЦ СПОРТ как е разбрал за повиквателната си:

- Честито, вече си национал! Изненадан ли си oт решението на селекционера Петър Хубчев да те повика?
- Благодаря. Изненадан съм, не го крия. Винаги съм мечтал да бъда в националния отбор, но не съм вярвал, че ще успея да стигна до него. Много съм благодарен на треньора Хубчев за доверието, което ми гласува. 

- Кога разбра, че си повикан?
- Научих вчера от медиите. Докато цъках на телефона, ми се появи заглавие, че Хубчев е повикал дебютант за контролата със Саудитска Арабия. Стана ми любопитно, отварям да чета и какво да видя - моето име! Изненадах се наистина. 

- Знаеше ли, че Петър Хубчев те гледа в някои мачове на Славия, имахте ли предварителни разговори?
- Не съм разговарял с него. Знаех, че идва на нашите мачове, той е по всички стадиони и постоянно гледа футболисти. Но не знаех, че следи конкретно мен. 

- Осъзнаваш ли какъв шанс се открива пред теб и можеш ли да се възползваш от него?
- Осъзнавам, да. Това е голяма отговорност - да носиш националната фланелка, да защитаваш герба на родината. Надявам се да се представя добре, да оправдая доверието и дано това не е първата ми и единствена повиквателна за националния отбор.

- Съотборникът ти в Славия Ивайло Димитров вече няколко месеца е част от националния отбор. Разпита ли го за обстановката в тима? 
- Вчера се видяхме, но за доста кратко и нямаше време да поговорим. Днес ще го разпитам повече. Надявам се да ми помогне да се впиша в колектива, да ме вкара в кухнята на националния отбор, както се казва. Има време до събирането за лагера на 8 ноември. Сега ни предстои мач с Ботев и съм концентриран изцяло към него.

- Ще успеете ли да измъкнете нещо от Коматево?
- Ботев е труден съперник, но ние напоследък играем добре, особено като гост се представяме успешно. Имаме шансове да си тръгнем с точка или три от стадиона на Ботев. 

- В момента Славия заема деветото място в Първа лига. Целите ли се в класиране в първата шестица и изобщо говорите ли за това?
- На този етап никой не говори за място в шестицата. Гледаме да печелим във всеки мач и да се изкачваме нагоре. Надявам се с добри игри и резултати да качим Славия в горната половина на класирането.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма