Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Един от големите таланти в баскетболната школа на ЦСКА Марк Воденичарски е поредният гост в подкаста БЛИЦ Live. 16-годишното крило изпрати много силен сезон, в който "армейците", водени от треньорите Планимир Дафинов и Ахилеас Зикас, надвиха конкуренцията и се окичиха със златните медали на всички фронтове.  

В студиото ни Марк разказа каква е формулата на успеха, какви цели си поставя за предстоящия сезон и говори за мечтите, които преследва с упорит труд.

При него поговорката "Кръвта вода не става" важи с пълна сила. Дядо му е признат не само в България - Иван Воденичарски е бил сред 12-те най-добри баскетболисти на Европа.

"Успехите ни започнаха още през 2021 година, тогава ни събраха и станахме шампиони. Бяхме играчи от различни градове. Последният мач от финалите - срещу Миньор (Перник), беше най-труден. Те бяха много подготвени, публиката също беше от значение. Играхме в зала "Триадица". Повечето фенове бяха за тях, все едно играхме в Перник", разказа Марк Воденичарски, който се надява ЦСКА да има мъжки отбор и през новия сезон да получи шанс за изява.

"Играя крило, силата ми е в нападението - стрелбата, пробивите, подавам добре, виждам играта добре" (3:00 мин.)

"Левски ги няма напоследък" - кои са основните конкуренти на юношите на ЦСКА? (4:30 мин.)

"Родом съм от Ботевград, бях в школата на Балкан. Започнах да тренирам, когато бях на 6 години. Любимият ми играч Леброн Джеймс ме запали по баскетбола. Започнах при треньор Стефка Славова. След това играх с наборите 2005 и 2006 г. с треньор Коки Пеев (б.р. - Марк е роден 2008 г.). Научих много от тях" (5:00 мин.)

"Дядо ми Иван Воденичарски е бил в 12-те най-добри играчи на Европа", разказа Марк. (6:30 мин.)

"Старая се да прекарвам все повече часове в залата, в някои дни имам и индивидуални тренировки" (10:30 мин.)

"Колективът ни е отличен, приятели сме извън игрището. Често се случва някой да сгреши и да се скараме, но бързо се сдобряваме, за да може да продължим да играем като отбор" (11:30 мин.) "Последните години нямахме загуба в редовния сезон, освен в изминалия, в който БУБА Баскет ни биха с една точка. За този мач най-много съжаляваме, защото играхме зле" (13:20 мин.)

"Не съм имал безсънни нощи заради мачове в НБА, а заради наши. Трудно заспивам, ако на следващия ден ни предстои финал или друг важен двубой" (18:00 мин.)

"Фен съм на татусите, но на тази възраст ми е прекалено рано" (18:40 мин.) 

За мачовете с юношеския национален отбор на България (19:10 мин.)

Мартин каза кой български баскетболист и защо му е любимец, не е Александър Везенков (19:30 мин.)

"Понякога си изпускам нервите, което ми носи негативи" (21:00 мин.)

"Тренирал съм още плуване и таекуондо, футбол - не" (24:00 мин.)

Как се справя в училище? (22:50 мин.)

София съм от 12-годишен, всичко е по-трудно тук. Трябваше ми време, докато науча транспорта. Трафикът понякога е много тежък. Автобусите като са на по-рядко, стоиш и чакаш на спирката, изнервящо е" (24:30 мин.)

"Приятелката ми е от Русе. Тя не е спортистка. Намерихме се в социалните мрежи, както повечето хора се откриват в днешно време. Прекалено много време отделям за социалните мрежи, средно по 5-6 часа на ден, трябва да се огранича" (26:50 мин.)

За какво мечтае? (28:40 мин.)

"Не следя футбол, не ми е интересен. ММА следя" (30:35 мин.)

Марк обясни с какво го е привлякла приятелката му (31:50 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ
Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ