Aтакуващият полузащитник Евгени Игнатов е един от основните футболисти на Хебър - съперникът на ЦСКА за Купата на България. Мачът от 1/16-финалите беше преместен на "Българска армия" заради лошото състояние на тревното покритие на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. 

33-годишният Игнатов не прие със задоволство новината и каза, че всички в града, най-вече цесекарите, са разочаровани след изпуснатата възможност ЦСКА да им гостува.  
Опитният футболист от ловешкото село Кирчево е юноша на "армейците, а в интервюто, което даде за БЛИЦ, разкри, че е левскар в дъното на душата си. Известният с прякора Бамзето играч обясни, че изгаря от желание утре да вкара гол на ЦСКА. 

- Приповдигнато ли е настроението в Хебър преди мача с един от грандовете и има ли разочарование, че няма да приемете ЦСКА в Пазарджик?
- Да, настроението е приповдигнато, но лошото е, че срещата ще се играе на техния стадион, а не на нашия. Щеше да е супер, ако ЦСКА бе дошъл в Пазарджик и да зарадваме феновете в града. Толкова много хора очакваха с нетърпение срещата с един от грандовете, но нещата се объркаха. В Пазарджик има доста цесекари, щеше да е още по-приповдигнато настроението, но нещата не зависят от нас.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

- Толкова ли е лошо тревното покритие на стадион "Георги Бенковски", че да не може да приемете ЦСКА у дома? 
- Състоянието наистина е лошо. Доста места по терена са без трева, а с пясък. Хората по поддръжката, които се грижат за стадиона, обещаха, че в най-скоро време ще е наред и отново ще можем да играем тук. Просто е нужно време, за да поникне тревата.

- Знаете колко тежко ще ви бъде на "Армията", но все пак имате ли шанс да сторите чудо? 
- Готови сме и излизаме на техния стадион. След като няма други варианти ще "домакинстваме" в дома на ЦСКА. Излизаме и каквото стане. От такъв мач можем само да спечелим. Той е бонус за нас. А и в Хебър има много млади момчета, които ако успеят да блеснат утре срещу ЦСКА, след това могат да направят трансфер в по-голям клуб. 

Шанс винаги има, в един мач всичко може да се случи. Ще играем нашия си футбол - атакуващо. Няма да сме в глуха защита, нищо, че срещу нас е ЦСКА. Ако имаме и късмет, можем да поднесем голямата сензация и да ги отстраним. 

- Юноша си на ЦСКА и сигурно срещата е по-специална за теб. Ако вкараш гол, ще се зарадваш ли?
- О, разбира се. Вкарам ли гол, ще се радвам страшно много. Няма сантименти. А и мога да разкрия, че съм левскар в дъното на душата. Да, израснах в школата на ЦСКА, спечелих доста купи и медали, включително шампионската титла с набор 1988, когато победихме Левски на финала на "Васил Левски". Бяхме много силен отбор с Иван Иванов, Иван Караджов, Мишо Александров, Мариян Станчев, Павел Виданов и други момчета. Левски също бяха класа с Мариян Огнянов, Балтанов, Курдов, но съумяхме да спечелим след дузпи. Беше преди 15 години, но сякаш бе вчера, ще го помня винаги. 
 
- Наказвал си Левски, а на ЦСКА вкарвал ли си някога? 
- Да, имам гол срещу Левски с екипа на Сливен. На ЦСКА обаче никога не съм вкарвал. Утре ми се открива тази възможност. Денят ще е по-специален за мен. 

- Кои сте повече в Хебър - левскарите или цесекарите? 
- 50 на 50 сме. Всички искаме да покажем утре, че не сме случаен отбор.  

- За треньора Николай Митов всички знаем от кой лагер е. Мотивира ли ви по по-специален начин за мача с ЦСКА? 
- Той също иска много победата. Днес тренираме, ще ни говори доста, утре на разбора преди мача също. Той е левскар и си има типични неща, с които ни мотивира още повече. 

- Оглавявате таблицата във Втора лига, преследвате ли класиране в Efbet Лига?
- Ако продължаваме с добрите игри и всеки мач да показваме това, което можем, имаме голям шанс да се класираме в Еfbet Лига. Ако го направим, ще останем в историята на Пазарджик.

- След един от головете си наскоро скри топката под фланелката си... 
- О, да. С нетърпение очаквам този миг. Годеницата ми е бременна и чакаме през октомври на бял свят да се появи първата ни рожба. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2021/2022