Панайот Кючуков е повече от популярна личност. Всъщност, той е повече известен като Пацата от Гълъбово. Бившият участник в „Биг Брадър” даде интервю за вестник „ШОУ”, в което говори предимно за футбол. Ето как протече разговорът ни с този образ.

- Пацо здравей, как я караш, какво ново около тебе?
 - Привет, при мене всичко е нормално, живи и здрави сме със семейството ми. Новото е, че декември се дипломирах и вече съм магистър-инженер от университета в Габрово. Дипломирах се с успех много добър 4.60. Имам приятелка от 9 месеца и вече мислим за сериозни неща.

Аз така отговорен
никога не съм бил

Това момиче ме промени тотално. Вече забравих какво е свалка и нощен живот. Купоните и щуротиите съм ги оставил на една страна. Скоро дори имам идея и да заживеем заедно.

- В личен план си добре, а как са нещата в професионален, някакви изяви с скоро време?
- От две години нямам общо с футболния отбор на Гълъбово, а съвсем скоро до 2-3 месеца ще почна работа в един младежки център, който ще работи съвместно с общината и АЕЦ Гълъбово. От 2016 г. се задържам основно в Гълъбово. Малко ми е скучно, но е по-спокойно. Отдал съм се на спорт и почивка. Играя карти с приятели и така минава времето. Динамичният начин на живот ми остана в миналото. Финансовото ми положение е под контрол. Не мога да се оплача, което е най-важното за мен на този етап.

- Футболното първенство в България приключи. Твоят Левски остана без трофей, а ЦСКА, отбор който не харесваш взе купата на страната. Коментар ти какъв е?
- Е, чакай сега. Тая година е малко по-успешна за Левски, поне ще играем в Европа. Мъчно ми е като левскар, че сме втори. Сега на въпроса за ония „червените”. За мене не ЦСКА, а Миньор Перник взе купата, защото отборът на така наречените „армейци” е съставен основно от играчи от Перник. ЦСКА са големи късметлии. До полуфиналите те не срещнаха нито един качествен отбор, само селски отбори, а и за малко Монтана да ги обърне на финала. Не мога да поздравя ЦСКА, адски се ядосах, че победиха, щях да счупя телевизора от яд, като ги награждаваха. Но са задружни и публиката е зад тях, което е за уважение. Но да се хвалят, че са счупили рекорди, е жалко. Жалко е, че разбираш ли. Избива малко на комплексарщина. Те играят във В група срещу хора, които цяла седмица копаят по нивите и лозята. После излизат преуморени на терена и инкасират по 10 гола. Това ако е за хвалене, здраве му кажи. Тук искам да заявя, че ако ЦСКА играе с „отбора на сърцето“, където и аз се подвизавам, ние имаме големи шансове за успех. Кой ще ни изплаши?

Тоя Борис Галчев със
селската прическа ли
ще ни изплаши,

който го изгониха от дузина отбори. На сегашния ЦСКА мястото им е „В” група да вкарват по 173 гола на сезон и да са спокойни. Ако обаче вземат, та ги допуснат във Висшата лига, 95% от момчетата ще ги изгонят. Ама то взеха да ги гонят вече, нали виждате какво става. Като мръсни котараци ги изритват от „Армията”.

- Хич май не уважаваш ЦСКА...
- Да ги уважавам ли?! Аз ги мразя. Винаги ще ги мразя!



 

- Как ще коментираш националния отбор по футбол?
- Трагедия. Все си мисля, че на Петев му влияят отгоре кой футболист да вземе и кой не. Много не вярвам, че скоро ще се класираме на голям форум поне в близките 30 години. Аз този отбор не го чувствам като национален. Липсва ми времето на Стоичков, Лечков, Костадинов и другите, когато плаках при всяка загуба, а сега ми е все тая. Да, бихме Роналдо и Португалия в мач без значение, за мене това беше тотаджийска схема...

-Тотаджийска схема ли? Какво имаш предвид?
- Не, не. Нищо нямам предвид. Просто такъв е лафът...

- Гледа ли бенефиса на Стоичков?
- Евала на Ицо, само той може да докара такива звезди като Малдини, Папен и т.н. Уважавам го като футболист. Хубав празник стана, пълен стадион и голяма реклама за България. Стоичков е най-великият български футболист за мене! Да, левскар съм. И то болен. Да, мразя ЦСКА. Но за Стоичков – бравос! Не мога в никакъв случай да кажа на черното бяло.

- Каква е прогнозата ти за започналото европейско първенство по футбол във Франция?
- Фаворити са ми Франция и Германия. Французите са домакини, а знаете, че вкъщи и стените помагат. Германците са традиционно силни. Тях никой не бива да ги подценява и да ги отписва. Но според мен изненадата ще дойде от Турция!

Испания пък ще
претърпи крах

по начина, по който отпаднаха на световното първенство в Бразилия преди две години. Тогава всички викаха, че ще станат първи, а те взеха, та отпаднаха още в предварителната група. Сега ги очаква същото според мен.

- Не те викнаха и в последното издание на „Биг Брадър” поне като гост.
- Ами явно не съм им интересен вече, въпреки че имам най-много харесвания на отделни клипчета в интернет. Нищо интересно не видях в последния сезон. Искам да кажа, че Ненчо Балабанов е изкуствено налаган, спечели хиляда формата, но за мене е един посредствен типаж. Другият прехвален юнак е Криско. И него го изкараха големия певец, ама той е кръгла нула. Само рецитира и това е.

- Как ще изкараш идващото лято?
- С моята приятелка ще сме плътно заедно, защото ни е хубаво да сме един до друг. Дано оцени жертвите, които правя за нея. Ще чакам и покани от различни телевизионни формати, тъй като все още не съм за изхвърляне.

- Разкажи малко повече за жената до теб?
- На 18 години е, сега завърши 12 клас и ще следва. Заради мен ще се запише задочно, защото живеем заедно в Гълъбово. Не ходих на бала й, това все пак е нейната вечер. А и аз какво да правя там? Не искам показност. С гаджето ми случайно се запознахме в една дискотека в Стара Загора. Бяхме приятели във "Фейсбук" почти година и половина, но никой не се престрашаваше да пише на другия. На 1 юни направихме 9 месеца заедно.

- Изневеряваш ли на половинката си?
- Категорично не. Сериозно го казвам - не изневерявам на гаджето ми. А и няма как, постоянно сме заедно. Дори вече не се занимавам и с флиртове с девойките. Постоянно ми пишат във "Фейсбук", но не им обръщам внимание. С половинката ми вече мислим за сериозни неща.

Тя много иска
да е булка...

сватба, брак, но аз съм против. Не ги харесвам тези неща.

- Завиждаш ли на Валери Божинов, че котетата толкова много му се лепят?
- Какво да му завиждам, минал съм го този период с многото котета и долнопробните жени. Такива му се лепят на него. Ходи с такива, които не стават за нищо. Божинов е с най-долните в обществото. И аз съм бил с долни момичета, но сега, като се сетя, си беше губене на време. Но донякъде го разбирам. Ожени се рано - Николета, Алисия, деца. Сега видя малко свобода и хукна по котета. Но не му е лесно, защото трябва да изплаща издръжка на децата. Но ще дава пари, щом ги е правил. При мен обаче беше различно. Котетата ми се лепяха, без да имам неговите пари. Те го знаят, че е паралия и искат да са с него, а аз съм скромно момче от Гълъбово. Без да им плащам и да ги черпя, се въртяха край мен. Валери Божинов не е грозен, симпатяга е. Ясно е, че и го харесват жените, но все ги подбира едни... Обаче има и някои, които искат да бъдат с него, защото той е бил мъж на Николета Лозанова. Просто някои момичета искат да се наредят до нея.

- Коя българска спортистка най-много ти харесва?
- Ивен Лалова и Цветана Пиронкова са ми симпатични. За други сега не мога да се сетя. Радвам се за Цвети, че се представи толкова добре на "Ролан Гарос". Баскетболистки не харесвам, те са мъжкарани. Волейболистките пък стават за брулене на орехи. Но дайте да не говорим за други жени. Аз вече си имам сериозна половинка и не мисля за други.
ПЛАМЕН ВАНЕВ