Доскорошният защитник на ЦСКА Павел Виданов подписа с румънския Рапид (Букурещ). Ето какво каза новото попълнение на тима от северната ни съседка:

-Павел, защо Румъния?
-Защото това е нещо ново за мен, отборът е силен и иска да стане шампион всяка година. Как да не искам да играя в клуб, който има такива цели.

-Мислиш ли, че Рапид може да спечели титлата този сезон?
-Погледнах класирането, 10 отбора са събрани в няколко точки. Така че разбира се, че това е възможно. В кариерата си съм играл в Европа срещу Порто, Рома и Бешикташ. Бихме Рапид насред Виена. Това е футбол и всичко е възможно.

-Румънското първенство по-добро ли е от българското?
-Мисля, че да. Не с много, но все пак има разлика. В България в момента има огромни проблеми.

-Казват, че си универсален играч. Къде ти харесва най-много да играеш?
-През миналия сезон играх като централен бранител. Преди това дълги години бях десен защитник. И двата поста ми харесват. Ако трябва обаче да избирам, предпочитам да съм отдясно в защитата, тъй като използвам силния си десен крак.

-Сигурно държите да сте титуляр?
-Аз отивам във всеки отбор, за да играя, а не да седя на пейката. Говорих с президента на Рапид. Каза ми, че в отбора има един много добър централен защитник Мариус Константин и един много добър десен бек Дуарте, но все още не се е приспособил към отбора (смее се). Всичко зависи от мен.

-Мислите ли, че ще има проблеми, тъй като ЦСКА е румънската Стяуа, а вие избрахте да играете в Рапид?
-Не мисля. В случая става въпрос за отбор от друга страна. Ще играя в дербитата на живот и смърт. Обещавам! В България никога няма да забравя срещите между ЦСКА и “Левски”, това са специални мачове.

-Вие бяхте близо до трансфер в Динамо миналото лято?
-Знам само, че г-н Андоне ме искаше, но клубовете не се разбраха. Сега дойдох тук, защото съм професионалист, не мога да мисля какво е било преди време.

-Трябва да ви предупредя, че извън футбола животът в Румъния е повече от интересен. Какъв човек сте?
-Успокойте се! Какво мислите, че в България е различно? Ясно е, че на моята възраст обичам да се забавлявам, но винаги мисля какво правя, балансирам нещата и гледам да не ми влияе върху изявите ми на терена. Аз съм комуникативен човек, говоря след победи и загуби и се надявам пресата да се отнася по честен начин с мен.

-Боец ли си, това е важно за феновете?
-Аз съм агресивен във всичко, което правя, давам живота си за отбора. Въпреки това, никога не искам да наранявам моите съперници. Миналата година играх в 25 мача във всички турнири и получих само един жълт картон. Едно нещо мога да ви кажа: “Не ми липсва желание и хъс за победа, харесва ми мъжката, но честна игра”.

-Познаваш ли някой от настоящия отбор на Рапид?
-Да, моят приятел Панку. Играх с него в ЦСКА и много ми хареса, когато видях, че е тук. Той е супер футболист и супер характер. Присъствието му ще ми помогне значително да се приспособя по-бързо към отбора./БЛИЦ