Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев отговори днес на въпросите на PlovdivDerby.com преди утрешното дерби с “Ботев” (Пловдив), което ще се състои на стадион “Христо Ботев” от 14:30 часа.

- Г-н Петев, колко е важен утрешния мач за вашия отбор с оглед на отпадането от турнира за Купата на България и битката за челото в шампионата?
-Важен е. Всеки мач за нас е важен. Изправяме се срещу един добър отбор и се надявам да се получи красив мач с много положения и по-добрият отбор да победи.

- Какви са впечатленията ви от “Ботев” (Пловдив)?
- “Ботев” е много добре окомплектован отбор. Това се дължи изцяло на Ферарио Спасов. Пак казвам, “канарчетата” са сравнително добър отбор, който може да победи всеки, но аз се надявам ние да играем на познатото ни добро ниво. Желанието ми е да вкараме един гол повече от съперника.

- Стадион "Христо Ботев" е най-посещаваният в България. Как очаквате да се отрази атмосферата на вашите футболисти?
- Смятам, че за всеки един футболист или треньор е удоволствие да играе пред пълни трибуни. Имаме всички предпоставки утре да стане един футболен празник. Публика, атмосфера, прекрасен терен и два добри отбора...

- “Ботев” със сигурност следва модела на Лудогорец и Литекс за своето развитие. Както в трансферната си политика, така и в изграждането на материална база. Това ли е правилният път?
- Това не е добре за българския футбол. Това е отлично. Колкото повече отбори тръгнат по този път, толкова повече ще се вдигне качеството на футбола ни. Трябва да разполагаме с добри бази и терени, ако искаме да се развиваме. Надявам се в близко бъдеше всеки един отбор в “А” група да има нужната материална база, за да се измъкнем от дъното на класациите, които заемаме в момента.

- Шоко определи “Ботев” като конкурент за титлата. Вие виждате ли в лицето на “канарчетата” съперник за първото място?
- Естествено. Резултатите сами по себе си показват това.

- Ако сега имате възможност да си изберете двама футболисти на “Ботев”, които да преминат в Лудогорец, кои ще бъдат те?
- Мога да кажа повече от двама, но не искам да конкретизирам по ред причини. Бих взел не двама, а повече.

- Медиите определят сблъсъка между вас и Феро като сблъсък между учител и ученик...
- Не е тайна за никого, че ние сме в отлични отношения. Няма да скрия, че той ми е помагал доста, след като станах треньор. Моето желание е да го победя. Искам го с цялото си сърце, но утрешният ден ще покаже.