От началото на подготовката Петър Златинов се превърна в един от основните играчи на Литекс. Халфът е неизменен титуляр във всички мачове, като Красимир Балъков му е поверил диригентската палка в средата на терена. Дни преди реванша с Верис за Лига Европа той даде кратко интервю за "Тема Спорт".

- Пепи, има ли от какво да се притеснява Литекс за реванша с Верис след това 0:0 в Молдова?
- Играем вкъщи и този път трябва да реализираме положенията, които създаваме пред вратата на съперника. Това ни беше ахилесовата пета в първия мач. Ако го преодолеем, мисля, че няма да имаме проблеми да продължим напред. Мисля, че този път нещата ще се получат.

- Това, което Верис предложи в първия мач, разминаваше ли се с очакваното?
- Не, ние знаехме горе-долу как ще играят. Това, което ни казаха треньорите преди мача за тях, се потвърди. Не са ни изненадали. Разчитаха главно на контраатаки и се бранеха. Залагаха на изритани топки напред, а ние го очаквахме. В случая не толкова играта на Верис е важна, колкото многото пропуски, които направихме. Литекс е по-класният отбор и ако искаме да правим нещо значимо и голямо в Лига Европа, мисля, че не трябва да имаме някакви пречки в реванша.

- От началото на подготовката си несменяем титуляр. Красимир Балъков ти гласува повече доверие в сравнение с Йешич и Загорчич. Как ти се отразява това?
- Аз винаги съм бил отговорен и съм давал на сто процента това, което мога. Доверието на господин Балъков нито ме прави повече, нито по-малко отговорен. Сега съм длъжен да го оправдая, за да съм в полза както на себе си, така и на отбора. Това, че имам повече игрови минути сега, може само да ме радва.

- За една година, откакто си в отбора, смени трима треньори - Загорчич, Йешич и Балъков. При кого се чувстваше най-уверен?
- Ние сме професионалисти и не мисля, че тези неща трябва да ни влияят. Те са част от играта. От нас се иска само да изпълняваме треньорските задания и виждания. При един са едни, при втори са други, при трети съвсем различни, но ние трябва да се нагаждаме според тях. Всеки един от тримата показа, че е добър специалист.

- Преди дни Балъков разкри, че целта, поставена му от Гриша Ганчев, е място в тройката. Може ли обаче Литекс да сложи край на царуването на Лудогорец?

- Да се надяваме. Литекс винаги е гонил големи цели и тази година не е изключение. Ще се борим да стигнем колкото се може по-напред както в Лига Европа, така и в първенството и купата. Сигурен съм, че ще дадем всичко от себе си, за да го постигнем. Другите отбори и това, което се случва при тях, не трябва въобще да ни интересува. Важното е ние да играем добре и да правим нещата, които се искат от нас. С малко повече късмет ще се получат. Не трябва да се съобразяваме нито с Лудогорец, нито с "Левски", ЦСКА или "Ботев", а те с нас. Литекс е достатъчно голямо име и дразнител и другите трябва да внимават