Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова говори пред официалният сайт на WTA. Пловдивчанката изпраща успешна година, в която игра на три 1/4-финала и отново завърши сезона в топ 50. Ето какво каза тя в последните дни на 2012г.:

За завършването си в топ 50 за четвърти път в последните 5 години...
- Беше много драматичен сезон за мен. Като цяло съм доволна от резултатите си. Бях по-постоянна в сравнение с предишни години, което бе и една от целите ми. Най-доброто ми постижение определено бе достигането до 1/4-финал на US Open и 1/2-финал за Хопман Къп с Григор Димитров - беше наистина невероятно изживяване. Но разбира се, осъзнавам, че все още има много неща, върху които да работя.

За провеждането на турнир от WTA в България…
- Уау! Беше изключително изживяване за мен. Да играя пред собствена публика за първи път на толкова високо равнище, беше истински вдъхновяващо и в същото време трудно. А и хората не се вълнуваха само от моите мачове, а от тези на всички останали тенисистки. Чувствах се страхотно, че има турнир в моята страна. Беше нещо ново за мен.

Освен това София беше чудесен домакин - организацията на турнира беше перфектна и бих искала да благодаря на Българската федерация по тенис, че ми даде възможността да участвам в надпреварата. Също и на Qatar Airways и всички други спонсори, които помогнаха това да се случи. Имахме и пълната подкрепа на правителството и министър-председателя, което беше ключово за успеха на турнира.

За това дали е имала някакво свободно време след края на сезон 2012…
О, да! Имах две свободни седмици. Не съм ходила на никое специално място, просто исках да си бъда вкъщи, да ям вкъщи, да спя вкъщи, да излизам с приятели и като цяло да правя нещата, които обикновено нямам възможност да правя.

За подготовката за новия сезон…
- В момента тренирам много усилено. В Пловдив съм, където обикновено се подготвям. Работя върху всички аспекти, особено във фитнеса, затова тялото ми е готово за следващия сезон.

За целите й през 2013 година…
- Спечелването на турнир от WTA би било добро начало!