Нападателят на Арсенал Лукас Подолски вярва, че „топчиите” все още имат сили да спрат похода на Байерн и дори да го елиминират на 1/8-финалите в Шампионската лига. „Артилеристите” загубиха първата среща с 0:2 в Лондон, а реваншът в Мюнхен е тази вечер от 21:45 часа българско време. Германският национал даде кратко интервю за „Билд” преди сблъсъка на „Алианц Арена”.

Сложете ръка на сърцето и кажете може ли Байерн да бъде спрян?
Не е никак просто, още повече след 0:2 в първия мач. Те са най-добрият отбор в света към този момент. Първите 15 минути на първата среща показаха, че могат да бъдат спрени. Трябва да заложим всичко на една карта, да подходим с правилната агресивност и твърдост, а след това да вкараме головете.

През последните седмици Юлиан Дракслер често е свързван с Арсенал. Футболист за Вашия отбор ли е?

Всеки топфутболист е интересен за Арсенал и Дракслер определено влиза в това число. Не мога обаче да кажа какви са плановете на ръководството. Знам само, че размяна на Подолски с Дракслер, за каквато някои медии вече написаха, никога не е било тема на разговори. Имам контакти с Юлиан, той е доброо момче, но не сме говорили за трансфер.

Утре излиза книгата Ви „Да остана”. Как успяхте да напишете книга при всичките си ангажименти като футболист и баща?
Това е въпрос на организация. Денят на един футболист е напълно разпределен. Винаги обаче се намира време за нещата, които са важни.

За кого написахте книгата?
Книгата разказва много лично как съм се превърнал в този човек, който съм. Футболните фенове също ще могат да прочетат нещо, което не са знаели…..