Официалният сайт на ЦСКА продължава представянето на младите таланти от школата на клуба. Днес ни запознават с още един футболист от отбора на ЦСКА’95 Пол Александров, на когото ще бъде предложен първи професионален договор.

- От колко години играеш в ЦСКА?
- От 11 години съм в ЦСКА. Не съм бил в друг клуб. Избрах го, защото обичам този отбор и затова започнах да тренирам на „Червено знаме”.

- Има ли мач, който няма да забравиш?
- Преди няколко години играхме с вечния съперник за Купата и ги отстранихме. Мачът беше на „Армията”, редовното време завърши 0:0, бихме ги с дузпи. Аз вкарах последната.

- Коя е твоята позиция?
- Ляво крило.

- Кой е треньорът, на когото дължиш най-много?
- Ангел Калбуров ми е дал най-много до този момент.

- Какво ти дава сили да тренираш при тези мизерни условия?
- Единствено и само името на ЦСКА ни даваше сили през всичките тези години да продължаваме да се развиваме и да не се отказваме.

- Защо остана в ЦСКА?
- Имал съм оферти от други клубове, но ЦСКА е любимият ми отбор и винаги съм мечтал да играя в него. През голяма част от есенния полусезон юношите старша възраст на ЦСКА бяха на първо място. Това не се е случвало, откакто съществува елитна юношеска група до 19 години. След края на полусезона сте много близо до върха, само на 2 точки от първия Литекс. Ние сме много силен отбор и добър колектив. За съжаление нямаме възможност да тренираме на голям терен като останалите отбори в групата. Но смея да твърдя, че въпреки всички трудности, ние сме сред водещите тимове. Имаме сили след Нова година да се върнем на първото място в класирането и да станем шампиони.

- Какво искаш да кажеш на децата, които все още не са избрали къде да играят футбол?
- Ако обичат ЦСКА, трябва да дойдат на „Българска армия” и да дават максимума от себе си във всяка тренировка и на всеки мач. В момента се изграждат нови терени и условията ще бъдат много по-добри от тези, при които ние се подготвяме.

- Как прие новината, че ЦСКА ти предлага договор?
- Зарадвах се. Имам голямо желание да подпиша с клуба. Нали затова тренираме толкова години. Доволен съм, че работата в школата се оценява и се забелязват качествата ни.

- Старши треньорът на първия отбор Стойчо Младенов няколко пъти заяви, че все още не сте готови за 90 минути при мъжете. Какво ви липсва?

- Наистина и ние чувстваме, че не сме достатъчно подготвени за мъжкия футбол. Трябва да признаем, че отстъпваме най-вече физически. В тактически план също има какво още да учим.

- Беше ли притеснен на първата тренировка с мъжкия отбор?
- Чувствам се добре в първия тим, всички много ни помагат. Мартин Петров е мой идол, уча се от него. Аз играя на неговата позиция. Радвам се, че Мартин е в ЦСКА. Много хора може би не разбират защо се върна в България след толкова години успешна кариера в чужбина, но той е тук, защото наистина обича ЦСКА.

- Какво искаш да кажеш на феновете?
- ЦСКА има невероятна публика, която защитава своя клуб. Аз съм част от тази публика. Когато обичаш един клуб, трябва го подкрепяш винаги и навсякъде.

Анализ на специалиста:
Спас Джевизов, директор ДЮШ на ЦСКА:
„Пол е атакуващ полузащитник с много качества, едно от които е бързината. Има много силен ляв крак, играе предимно по фланга Много остър в единоборствата. Умее да преодолява защитниците, отличава се с изключително добро центриране. Има силен и насочен удар. Всички тези качества може се да развият в мъжкия футбол. Трябва да се работи върху защитните му функции. Играта с глава не е от най-силните му страни”.