Илиан Илиев-младши трябваше да седне на горещия стол, заради въпросите на Борислав Орлинов. В първата част от разговора за БЛИЦ TV талантът говори за опита си в Кипър и коментира актуални теми.

Във втората част беше изправен пред сериозно предизвикателство – да нареди перфектния отбор на малки врати и да направи любопитни признания.

- Футболните агенти пречат или помагат?
- Помагат.

- А футболните президенти?
- Ще кажа... помагат!

- Разкажи интересна футболна случка.
- Много футболисти си забравят корите, но винаги има някой резервен вратар, който да даде. Ще се намерят. Или от стелки! Вадиш стелките и ги слагаш в чорапите. Това е най-бързият вариант. Аз съм го правил, даже май беше в един мач с националния отбор, от първите ми. Бях се притеснил малко, но трябва да сме креативни.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

- Има ли играч, от когото гледаш?
- Когато бях по-малък, гледах Иско. Той не играе напоследък. Преди няколко дни отново влезе и игра добре. Кевин де Бройне е на високо ниво, както и Бернардо Силва. Гледам футболисти на моята позиция.

- По начина, по който си носиш чорапите, а и заради 17-и номер, ми приличаш на Марек Хамшик! Само трябва да смениш прическата.
- Аз не ги нося чорапите, защото гледам от някого. Прасците са ми много големи и понякога чорапите ме стягат и получавам крампи. Не че се хваля с прасците! (смее се).

- Направи перфектен отбор на малки врати.
- Ще сложа Ван Дайк отзад. Ще играе 2-2-1 схема. Напред Роналдо. Отзад Меси и Неймар. Още един защитник ми трябва... Серхио Рамос.

- А на вратата?
- Едерсон. Той има силен удар, може да бие и удари на малки врати.

- Кой ще спечели Шампионска лига?
- Смятам, че ще има английски финал. Аз иначе съм за Реал Мадрид, но Манчестър Сити са много силни, така че английски финал и победа за „гражданите“.

- Кой е най-трудният ти съперник, срещу когото си играл?
- Спомням си един мач срещу Антон Недялков. В Черно море играех на десния фланг, той беше срещу мен и беше в много добра форма.

- На кой чуждестранен треньор би определил баща си?
- Доста интересно. Той е много емоционален, обича да играе футбол... Хм, на кого? Преди любим му беше Жозе Моуриньо, но не този в последните години. Нещо като Гуардиола, обича футболистите си и дава всичко за тях.