Президентът на Дунав (Русе) - д-р Симеон Симеонов, даде интервю пред колегите от “Меридиан Мач”, в което разкрива доста притеснителни неща. Босът на "драконите" заявява, че по време на мача с ЦСКА, загубен от тима му с 0:2, си е проличало, че са се върнали мутренските времена във футбола. Той споделя, че преди срещата с “червените” е било страшно, тъй като неговият отбор е бил подложен на натиск. Симеонов добавя още, че Чорбаджийски си позволява да удря противникови играчи, тъй като зад него стои ЦСКА и затова мисли, че може да прави каквото си поиска. 
Бизнесменът завършва с това, че Васил Шопов е бил ритан в гърба от играчи на ЦСКА, след като е бил повален от Чорбаджийски с удар в главата. 

- Г-н Симеонов, какво е мнението ви за двубоя между Дунав и ЦСКА, спечелен от „червените“ с 2:0?
– Моето мнение конкретно за мача няма да е по-различно от това, което изказаха нашият треньор и футболисти. Изиграхме добър двубой, разочаровани сме, че не взехме нещо от него. ЦСКА е по-добър отбор, но ние с борба и желание можеше да стигнем до равенството.

– Подадохте жалба срещу рефера Георги Кабаков…
– Бяхме задължени да го направим, защото ако не го бяхме сторили, щеше да е един вид демонстрация на безхарактерност. Вижте, ние не искаме да влизаме в унисон с всички, които реват от съдиите. Но аз съм обиден, че наш футболист – Васил Шопов, бе буквално набит. Бе съборен от Божидар Чорбаджийски на земята с два селски удара. Нещо повече. Аз съм разпоредил на хората в нашия клуб да намерят запис, на който се вижда, че докато Шопов е на земята, той е ритан по гърба.

– От кого, от Чорбаджийски ли?
– Не, не е от него. От други футболисти. След като намерим запис, ще го публикуваме и ще искаме сурови санкции за играчите, ритащи Шопов.

– Защо според вас Божидар Чорбаджийски си позволи тези удари?
– Защото мутренските времена се върнаха във футбола. Зад него стои институция като ЦСКА и той може да върши каквото поиска. Спомняте си, че Чорбаджийски направи дузпа и срещу Черно море с нарушение срещу Мариян Огнянов, която обаче не бе отсъдена. Всичко обаче се вижда, когато отидеш в Европа. Там лъсват нещата. Спомнете си каква дузпа направи срещу Беларус, когато паднахме с 1:2 от тях в световна квалификация… Ако той беше санкциониран в мачовете от Първа лига, нямаше да се стига до подобни неща.

– От Левски поискаха оставката на шефа на съдиите Петър Петров. Какво е вашето мнение като едни от най-ощетените?
– Дори и да сме потърпевши, според мен не е нужна промяна. Нека има такава, но ако дойде човек, който може да овладее ситуацията. А не такъв, който да е само бушон и да изгори след месец или два.

– А защо Георги Кабаков ви ощети толкова сериозно?
– Вижте, аз Георги Кабаков го харесвам като съдия. Той е добър рефер и това е истината.

– Но ви „отряза главата“… Защо?
– Защото просто не е издържал на натиска. Аз не го виня за гола с ръка на Каранга. Виня го само за непоказания червен картон на Чорбаджийски и недадената дузпа в наша полза. Но нека пак се върнем на попадението на Каранга. Там нали има допълнителен съдия. Всичко се вижда. Освен това нашите футболисти оспорваха попадението на Каранга. Заради подобни неща е хубаво да има видеоповторения, както в Италия. Така нямаше да има гол за ЦСКА, а щеше да има дузпа за нас и червен картон за Чорбаджийски. Странно ми е обаче поведението на страничния и допълнителния рефер при ситуацията с Васил Шопов…

– Искате ли да кажете нещо за финал?
– Желая да поздравя нашите треньори и футболисти за държанието им след мача. Че не обвиняваха съдията, че се държаха европейски. Иначе искам да кажа, че преди мача беше страшно, бяхме подложени на натиск, но така е. Когато се ритат атовете, магаретата страдат. Истината е, че сега изобщо не трябваше да се играят мачове. Метеорологичните условия бяха много тежки в почти цялата страна.
Богомил Русев/"Меридиан Мач"

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА