Скандал с българско участие тресе футболна Швейцария вече цяла седмица. Журналист от местния таблоид „Блик“ твърди, че бил хвърлен в басейн против волята си от нападателя на Люцерн Димитър Рангелов. При падането дори наранил рамото си и ще се наложи операция. Българският национал се защитава, определяйки случката като „безобидна шега“. Дали ще се стигне до съд и какви ще бъдат последствията за родния нападател - "Преса" попита президента на Люцерн Майк Хаузер.

- Г-н Хаузер, какво е вашето мнение за инцидента с журналиста от „Блик“? Вярвате ли, че тази история може да бъде изфабрикувана?
- Докато не бъде доказано противното, аз като президент на Люцерн и целият клуб вярваме на Димитър, че е невинен. Щом той казва, че не го е направил нарочно, а просто се е пошегувал, значи е така.

- Ще промените ли позицията си обаче, ако човекът подаде официална жалба в съда, както вече се закани?
- До този момент не сме уведомени за каквито и да било правни действия по съответната тема. Ами ако не се оплаче в съда? Тогава Димитър ще се окаже правият.

- Да, но ако вината на Рангелов бъде доказана, какви ще бъдат вашите действия - парична глоба, отстраняване от първия състав?
- Не е редно да говоря хипотетично за тези неща. Смятаме, че няма основания нашият футболист да бъде подведен под съдебна отговорност.

- Миналия октомври Рангелов удари в лицето съотборника си Жером Тисон. Какво му казахте тогава?
- Че не е бил прав да постъпва така. Димитър бе порицан публично от клуба за необмислените си действия и съм сигурен, че отдавна е осъзнал грешката си. И съжалява за нея.

- Остава впечатлението, че българинът е един от скандалджиите в Люцерн...
- Явно швейцарските медии искат Рангелов да изглежда точно такъв, какъвто не е.

- Обмисляте ли да се разделите с Димитър през зимния трансферен прозорец?
- Не, защото се нуждаем от неговите голове, когато започне пролетният полусезон. В момента Люцерн се намира на седмо място в швейцарското първенство, но сме категорични, че отборът има сили и потенциал да се изкачи нагоре в класирането.