Бившият играч на Литекс и "Левски" Ивелин Попов смята, че изваждането на ловчанлии  от "А" група е поредният тежък удар за родния футбол след пращането при аматьорите на ЦСКА и Локомотив (София). Въпреки, че е юноша на "сините" и не крие пристрастията си към клуба от "Герена", Попето се изказа неочаквано ласкаво за ЦСКА. Нападателят на Спартак (Москва) коментира пред btv, че "армейците" са най-известният в Европа български отбор и недоумява защо сега са пратени във "В" група.

Попето, който е фаворит за спечелване на анкетата "Футболист на годината" за 2015-а, нарече двата поредни мача на Литекс и "Левски" за Купата и първенството "истинска война, но не футболна".

"Не може "А" група без Локомотив (София), ЦСКА и Литекс. Аз говоря реално, без пристрастия. Всички най-големи футболисти са излезли от ЦСКА. Това е отборът с най-много титли в България, това е отборът, който е най-известен в Европа, има най-големите постижения. И не може бъдещето на този отбор да е неясно вече година", недоумява Попов.

"Ако бяха зачели гола на Гаджев, мачът в Ловеч за Купата щеше да се развие по друг сценарий. В срещата на „Герена” според мен всичко си е така, както е. Щом се стигна до това изваждане... За мен всяка една такава ситуация е грешна. Може да се действа на емоция, на импулс, на нерви, но като цяло никой не печели от това – нито фена, нито клубните отбори, нито държавата, нито федерацията, абсолютно никой, никой не печели от това", продължи пред btv Ивелин Попов.

"В Литекс и "Левски" има играчи, които са колеги в националния отбор, а се псуват... тоа е грозно. Гаджев го познавам от дете, играли сме при юношите. Гледах как след мача скача и се радва. Емоции, нерви, прекалено голяма злоба", добави Попето.