Нападателят на националния ни отбор Димитър Рангелов заяви, че е имал оферта от няколко германски и английски отбори, но е предпочел да премине в Борусия (Дортмунд).

“В последния момент се обадиха хора от Херта и можех да стана съотборник с Валери Домовчийски. Имах предложения от Бохум и Хамбургер, но с тях не се стигна до преговори. Два английски отбора също проявиха интерес, но така и не излязоха с конкретни оферти за мен”, призна Рангелов на специална пресконференция по случай преминаването му в Борусия (Дортмунд).

“Всички знаем какъв отбор е Борусия и какви футболисти са минали от там. Конкуренцията ме мотивира допълнително. Имената не играят кой знае какво значение, важното е какво показваш на терена. Вече доказах, че мога да се справям в трудни моменти. Нямах време дори да отида да си взема фланелка на отбора, но и без това от 1 юли Борусия (Дортмунд) сменя екипировката”, заяви още нападателят.

“Незнайно защо хората в Енерги (Котбус) искаха да ни разделят със Станислав Ангелов. Ние обаче не го позволихме и до края си останахме заедно. Не искам да коментирам треньора Боян Прашникар. Първият мач от баража за оставане срещу Нюрнберг не направихме нищо, загубихме катастрофално, липсваха ни основни футболисти, а други играха контузени, включително и Станислав. Ръководството и треньорите не оцениха този жест, а е след това изкараха Станислав симулант, едва ли не той бе виновен за изпадането. Немските футболисти при най-малки болежки почиваха по една седмица, а ние с контузии трябваше да играем постоянно”, допълни Рангелов.

“Няма значение с кой номер ще играя, но ако е свободен № 8, ще искам него. Предпочитам да действам с Мохамед Зидан на върха на атаката, тъй като той е бърз и техничен”, завърши Рангелов./БЛИЦ
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ