Байерн е на крачка от трети финал в Шампионската лига от последните четири издания на турнира. Звездата на тима Франк Рибери се надява, че най-голямата му мечта най-после ще се сбъдне. Ето както каза френският национал пред "Билд" преди реванша с Барселона в сряда вечер:

- Мосю Рибери, колко често мислите за финала на "Уембли" преди да е минал реваншът с Барселона утре вечер?
- Спечелихме първия мач с 4:0, но в сряда ще се изправим срещу много различен отбор на Барселона спрямо миналата седмица. Може да се каже, че на 80% сме на финал. Но ако утре играем така, както при 4:0, ще се справим.

- Кой отбор искате за съперник на финала?
- Няма значение. Борусия (Дюртмунд) се справя този сезон много добре. Това е единственият тим в Шампионската лига, който все още не е допускал загуба. Имат добри шансове да се класират за финала.

- Във всички турнири през този сезон Байерн е допуснал едва три загуби - една в Бундеслигата и две в Шампионската лига. На какво се дължи силното представяне на тима?
- Просто защото всичко се получава. В клуба съм от шест години и никога досега не сме играли толкова силно. На резервната скамейка също има много силни състезатели. Има разбирателство помежду ни, настроението е отлично и няма напрежение. Работим заедно за големите цели. Всеки дава най-доброто от себе си и не губи концентрация. И Юп Хайнкес върши перфектно своята работа. Всичко върви отлично.

- Сезонът обаче ще бъде перфектен, ако Байерн стигне до требъл...
- Ако наистина успее, когато можем да каже, че сме най-добрия отбор в света. И то защото сме минали пътя през Барселона, който е до момента е най-силният тим на планетата. Вече сме шампиони на Германия, имаме и шансове за другите две купи.

- През 2010-а требълът бе много близо. При загубата с 0:2 от Интер във финала на Шампионската лига липсвахте заради наказание. През 2012-а бяхте сменен в продълженията в драматичния мач с Челси. Какво ще означава за Вас трети финал?
- Ще означава много. Винаги съм мечтал да спечеля Шампионската лига. Искам го на всяка цена. И затова полагам много усилия на терена.

- Отборът е вече на върха. През лятото обаче идва Хосеп Гуардиола, както още Марио Гьотце и евентуално Роберт Левандовски от Борусия (Дортмунд). Ще бъде ли Байерн непобедим през следващата година?
- Не мога да предполагам. Но със сигурност искаме да сме на върха и да останем дълго време там както в Бундеслигата, така и в Европа. Изгледите са добри. Ще привлечем много добри футболисти, с което тимът ще израсне с още. Наистина сега може да започне една Байерн-ера на международно ниво. Горд съм, че от дълго време спомагам за това.

- Кога наистина ще можете да празнувате този сезон?
- (Смее се) Надявам се на 1 юни, след последния мач за сезона - финалът в Берлин. Дано да се радваме на требъл...