Холандският национал и крило на Байерн Ариен Робен даде интервю за “Билд”, в което разкри защо баварците са толкова силни в началото на този сезон. При успеха в гостуването срещу Шалке 04 (2:0) през уикенда 28-годишният холандец игра отляво на халфовата линия, както бе използван за последно и в националния отбор на родината си.

- Да играете отляво може ли да бъде Вашата нова любима позиция?
- Като цяло отдясно се чувствам малко по-добре. Мисля, че срещу Шалке 04 бях навсякъде: отляво, отдясно, в средата. Важното е в офанзивен план да имам свобода на терена. Така могат да се създадат много шансове. Въпреки това всички позиции трябва да винаги да за заети. Организацията трябва да е на ниво и точно това се прави в момента при нас.

- Какво още прави Байерн толкова силен?
- Ние просто сме добри, защото отново сме стабилни. А когато при нас нещата вървят, имаме много добри футболисти в редиците ни, които могат да използват шансовете.

- Каква роля играе повишеното напрежение заради конкуренцията в отбора?

- Има подобрение в сравнение с миналия сезон. Сега се справяме по-добре при липсващи играчи заради контузии или такива заради лоша форма. Когато Франк Рибери има малка контузия, това не бива да ни създава чак толкова големи грижи. Това не се случва и дори някои от Тони Кроос, Томас Мюлер, Бастиан Швайнщайгер да липсват. Качеството на нашия състав просто е по-добро, отколкото през миналия сезон.

- Всичко е така, че след 4 победи от 4 срещи вече може да говорите за шампионската титла или?

- Можем да говорим за това, защото съвсем ясно първенството за нас е най-важната цел. Така бе и преди старта на сезона в Бундеслигата. Това, че в момента имаме няколко точки преднина пред Дортмунд, не означава, че на всяка цена ще бъдем шампиони. Не! Трябва да се борим за това във всеки мач. Сега ни предстои такъв срещу Волфсбург във вторник вечер. Не бива да се отпускаме. Трябва да направим възможно най-голяма серия от победи.

- Можете ли да си спомните кога за последно Байерн излъчваше толкова голямо самочувствие?
- Мисля, че в момента при нас се вижда, че се забавляваме на терена. И с всяка победа разбира се самочувствието се покачва. Трябва обаче да кажа, че от първия ден на подготовката ни чувствах, че отборът е гладен за успехи. Че иска да покаже нещо. От две години сме без титла. Това не е хубаво чувство. Сега искаме да отново да спечелим титла и при това непременно.