Един от любимците на феновете на ЦСКА - Стойко Сакалиев, е убеден, че "армейците" имат шанс в преследването на шампионската титла през новия сезон. Ексцентричният бургазлия даде интервю пред вестник "Меридиан Мач", в което говори и за последните събития около "червените" и недопускането им в Лига Европа:

- Стойко, следиш ли какво става в ЦСКА?
– Да, доколкото е възможно. Гледам да се информирам, наблюдавах мача със Зенит. Видях, че отборът играе доста добре. Трябва да се има предвид, че в подготовката се играе по-спокойно. Надявам се, че и в първенството ще започнат по същия начин и ще спечелят шампионската титла.

– Какви са шансовете на отбора за титла?
– ЦСКА винаги си е поставял за цел титлата. Шансове има. Разбира се, няма да е лесно, защото Лудогорец имат доста добри футболисти. Не мисля обаче, че нашите им отстъпват много, но пък публиката може да бъде факторът, който да ни даде предимство. Особено след първия мач, който е между двата отбора още във втория кръг, ще се види дали ЦСКА вече се е доближил плътно до Лудогорец.

– Какво ти харесва най-много в играта на тима?
– Видях доста стойностни и интересни неща. Хареса ми изнасянето на топката, пресата, позиционирането на играчите. Всеки си знае задачите и какво трябва да прави на терена. Мисля, че Белчев си знае работата и добре си я върши.

– Очакваш ли повече през новия сезон от Меркадо и Каранга?
– Да, даже бих казал много повече. Особено от Каранга, който за мен досега е длъжник на отбора. В края на сезона започна да бележи по-редовно и се надявам, че вече периодът на адаптацията му е приключил. Очаквам много от него, защото един централен нападател на ЦСКА е редно да има доста повече голове. Мисля, че и той, и Меркадо вече са разбрали в какъв отбор играят и е време да разкрият напълно качествата си.

– Какво е мнението ти за новото попълнение Енрике?
– Момчето има качества, което е нормално щом е в ЦСКА. Надявам се и той бързо да ги покаже.

– Има ли нужда тимът на Стамен Белчев от нов нападател?
– Да, добре е на този пост да има по-голяма конкуренция.

– Чуват се мнения, че Георги Китанов трябвало да пази на България в отсъствието на Владо Стоянов. Каква е твоята позиция?
– Аз смятам, че в националния отбор трябва да играят само хора, които участват редовно в мачовете на клуба си и се представят добре. Китанов направи силен сезон и мисля, че има място в отбора, но Хубчев си ги преценява тези неща.

– Очакваш ли през следващия сезон и трети отбор да се намеси в борбата за титлата извън Лудогорец и ЦСКА?
-Да, надявам се много и Левски да бъде силен. Доколкото разбирам и те си поставят за цел титлата. При Лудогорец е ясно, при ЦСКА е ясно, така че – това е добре. Сигурен съм, че следващото първенство ще е много по-интересно от предишното.

– Не можем да подминем темата с изваждането на отбора от Лига Европа. Надяваш ли се на успех след жалбата в КАС или вече е късно? И защо се стигна до това положение?
– Вече е късно. Доколкото се информирам и БФС има вина за цялата работа. Надявам се догодина да станем шампиони и да ни пуснат в Европа.

– Стамен Белчев призна, че някои набелязани за селекцията на отбора играчи му отказват заради изхвърлянето от Европа. Мислиш ли, че пропускането на турнирите ще се отрази на представянето на отбора в първенството?
– Не мисля, че ще се отрази негативно. Дори напротив. Смятам, че сега момчетата ще са още по-мотивирани да се докажат и да станат шампиони. Вярвам и се надявам, че това ще стане.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа