Спортният директор на "Ботев" (Пловдив) Александър Александров проговори след дълго мълчание. Тимът гостува на "Левски" в сряда в първи четвъртфинал за Купата на България.

-Господин Александров, защо в последно време се скрихте от медиите?
-Няма конкретна причина. Взех това решение и чаках да свърши сезонът. Исках да мина не в сянка, а встрани. Никой не може да ми кажи дали да говоря или не. Като спортен директор на "Ботев" сам мога да преценя кога да говоря. Надявам се да постигнем целите си дали с пари или без пари, времето ще покаже. Смятам, че покупките, които направихме с Мъри, са класни. Все пак ние носим отговорността за селекцията", заяви Александър Александров пред "Меридиан Мач."

-Защо през зимата направихте нов отбор след добрите мачове в Европа?
-Защо взехме нови играчи или защо не успяхме със старите? Този въпрос съм си го задавал много пъти и сме коментирали с Мъри. Отборът играеше по един начин през лятото. После? Не бих казал, че тръгна надолу, но загуби много от посредствени отбори. Имаше спад в играта.

-Ще признаете ли, че сте пионка и нищо не зависи от вас, тъй като решенията се взимат от Станимир Стоилов.
-Ако се върнем назад, ще видите, че аз поканих Мъри в "Ботев". Не обичам да давам обяснения на никого. Обясненията ги давам на собственика и президента. Единствено на тях. Дали съм пионка? Със сигурност не съм и никога няма да бъда. Всички играчи, които са в "Ботев", са взети от мен и Мъри Стоилов - той като треньор, а аз като спортен директор.

-Има ли футболисти, които ви извиват ръцете?
-Никога няма да коментирам подобно нещо. Рано или късно обаче ще се разбере. Никой не иска да бяга от "Ботев" в момента.

-Ако "Ботев" не постигне целите си, какво ще правите като спортен директор?
-Ще разговарям със собственика и президента. Ще видим какво сме постигнали за този период, какво съм направил лично аз. Собственикът ще вземе правилното решение - дали ще остана директор и Мъри - треньор. Много се коментират имената ни, твърди се, че едва ли не пречим на "Ботев". Мога да кажа, че не само не пречим, а и много помагаме. Не само първият отбор се развива правилно, но и школата.

-Предстои мач за Купата на България срещу "Левски", в което "сините" ще бъдат без основни футболисти. В този турнир ли ще хвърлите повече сили?
-Ще хвърлим сили и в първенството, и за Купата. Играем и на двата фронта, търсим победа във всеки мач.

-Имате ли мнение за случващото се на "Герена"?
-Имам мнение, но няма да го споделя. В момента не ме интересува какво става на "Герена". Вълнува ме нашият отбор да играе добре и да върви напред.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ