Футболната съдийка Джулиана Бутракова плени журито и беше избрана на едно от челните места в конкурса "Мис България 2020". Брюнетката от Пазарджик спечели титлата "Мис България Глоуб" навръх 22-рия си рожден ден и ще представлява страната на международен конкурс. 

Бутракова обаче планира в близко бъдеще да сложи край на изявите си по модните подиуми. Това обяви красавицата в интервюто, което даде за БЛИЦ TV. Какви са амбициите й, какви предложения е получавала от футболисти и защо ги реже, Джули обясни пред камерата ни: 

"Изненадана съм, бях изключително шокирана, че ме избраха за "Мис България Глоуб". Честта да представям страната ни на международен конкурс дори не мога да я опиша с думи. Да, имах реален шанс да стана "Мис България 2020", бях в Топ 5, но журито така реши. Таях надежда, че ще спечеля короната. Всеки отива с тази нагласа на конкурса. Но и от това отличие съм доволна", каза Бутракова.

"Занимавам се с конкурси от много време. Исках да стигна до "Мис България", и ето, че успях, макар че беше по-трудно заради усложнената ситуация с коронавируса. Участвах в конкурса и през 2019 година. Не зная какво не ми достигна тогава. Както тогава, така и сега излязох на сцената и показах най-доброто от себе си. Журито решава кой печели", коментира Джулиана. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"С повечето момичета сме приятелки, аз съм доста комуникативен човек. Запознаваме се преди конкурса и много бързо се опознаваме. Четири-пет дни сме събрани заедно, работейки по хореографията. Разплаках се, когато разбрах, че ще участвам на "Мис България", вълнението беше огромно. Странно ми беше, че ме избраха сред толкова красиви момичета. Казах си, че ще отида и ще представям родния ми град Пазарджик с гордо вдигната глава. Това е най-голямото ми отличие до момента. Когато бях малка, майка ми ме записваше по конкурси. 2016 година станах втора подгласничка на "Мис Пазарджик". Това беше последната година, когато се организираше конкурса в родния ми град. През 2018 г. на морето станах "Най-добър летен модел", а сега втора подгласничка на "Мис Велинград" и "Мис България Глоуб", разказа Бутракова. 

"Нямам намерение да се пробвам пак в "Мис България". Ще представя България на световната сцена и след това не мисля да участвам в повече конкурси. Поела съм инициативата да върна конкурса "Мис Пазарджик" и да се занимавам с това. Аз ще го организирам, нещата вече са в действие", съобщи красавицата.

"Трудно е, но успявам. Ако имаш желание да правиш нещо - то се получава, без значение какво ти коства. Съчетавам успешно моделството и футбола. На футболния терен съм съдия, а манекенка съм, когато съм на модния подиум. Строга, но справедлива съдийка съм. В момента съм асистент-съдия във "В" група. От миналия сезон съм главен съдия в "А" и "Б" окръжната група на Пазарджик - четвърта и пета дивизия. Също така реферирам мачове и на деца и юноши. Вече сериозно се замислям дали да не започна да се развивам като главен съдия и да оставя флагчето настрани", амбицирана е Джулиана.

"Ритах с момчетата пред блока в Пазарджик, когато бях малка. Дядо ми Иван Бутраков цял живот се е занимавал с футбол. Бил е футболист и треньор. Играл е в Хебър и в още много други отбори в България. От него е влечението ми към футбола. Баща ми също е бивш футболист. В началото родителите ми не бяха съгласни да се занимавам със съдийството. Сега вече са много щастливи, че се развивам като футболен съдия, много са доволни", разказа Бутракова.

Попитана дали получава предложения от футболисти, Джулиана обясни: "Да, често се случва, но това, което е на терена, не трябва да се смесва с личния живот. Спазвам дистанция с футболистите и с хората, които се занимават с футбола. Случвало се е по време на мач футболист да ме пита дали не искам да пием кафе след това. Всички ги отрязвам. Личният ми живот е далеч от кариерата, избягвам футболистите."

А на въпрос дали е свободно сърцето й, красавицата каза: "Това го пазя в тайна и ще продължавам да го пазя в тайна. Относно футболистите - не ги харесвам", каза тя и обясни какви мъже харесва. 

"Преди мачове са ми подарявали букети, включително и футболисти", добави Бутракова.

"В бъдеще все повече жени ще влязат във футбола", коментира младата съдийка.

"След седми клас заминах за Норвегия, където живях с майка ми. Завърших интериорен дизайн. Имаше вариант да остана в Норвегия, но аз харесвам България, родния ми дом. Нямам амбиции да живея в чужбина. И тук всеки може да се развива в дадена сфера, стига да има достатъчно желание. Апелирам младите да не бягат от България, а да останат тук", каза още Джулиана Бутракова.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

СНИМКИ: ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ

ОПЕРАТОР: СЪЙКО СЪЕВ/БЛИЦ