Шампионът от първия сезон на БЛИЦ ГЕЙМ Христо Веселинов даде интервю пред БЛИЦ, след като спечели заслужено дългата надпревара.
 
- Г-н Веселинов, честита ви победа!
- Благодаря ви, много съм щастлив, че успях да спечеля първото място.
 
- Разкажете нещо повече за себе си?
- На 55 години съм. Родом съм от Димитровград, но от доста време живея в София. Откакто се помня, симпатизирам на ЦСКА. Станах цесекар, когато бях четиригодишен. Тогава моят баща, лека му пръст, ми подари една вратовръзка с емблемата на ЦСКА. И така се запалих по “червените”. Татко бе привърженик на Славия, но аз се влюбих в друг отбор – смея да твърдя този, който има най-богата история от всички наши тимове.
 
- За кого стискате палци в чужбина?
- Твърдо на германския национален отбор и на Ливърпул. За немците съм от 1972 година, когато станаха европейски шампиони. Тогава те имаха много звезди, но един от техните футболисти ми харесваше най-много – Гюнтер Нетцер.
 
- Как приехте наградата – пътуване до Барселона чрез фирма “Галера” и посещение на големия мач Барса – Реал (Мадрид) на 7 октомври?
- С възторг. В интерес на истината за първи път участвам в подобни игри. БЛИЦ ГЕЙМ много ми допадна, защото е интересна и пълна с много любопитни въпроси. Радвам се изключително, тъй като не всеки българин може да си позволи лукса да посети такова дерби. Честно казано, още не мога да повярвам, че това е реалност.
 
- Изглежда не ви затрудниха много въпросите...
- Напротив, третата част на играта бе пълна с доста препятствия и трудни въпроси. Но успях да се справя. Отделях минимум по един час на ден, за да играя. Веднъж за 60 минути успях да постигна 30 победи. Е, някои от въпросите понякога се повтаряха, но нали именно затова организирахте финалния кръг, в който застанахме пред вас и отговаряхме лице в лице срещу комисията.
 
- Къде работите в момента?
- Дълги години бях на работа в националната телевизия, но сега съм си вкъщи. Интернет е едно от моите развлечения, а играта БЛИЦ ГЕЙМ наистина ме плени. Надявам се тя да стане още по-интересна.