Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски даде интервю пред агенция БЛИЦ, в което говорихме за новака в елита.

-Г-н Андреевски, след като Родни Антуи вече е в Египет, може ли да разкриете кои български отбори искаха да го привлекат?
-Не искам да изпадам в конкретика, тъй като това е минала история. Да, имаше интерес от софийски клубове, но нямаше нищо черно на бяло. От  мениджърските среди питаха дали искаме да продадем Антуи и за какви пари. Получихме запитване и от финландски отбор, но египтяните бяха най-настойчиви и конкретни. 
 
-Да очакваме ли нов изходящ трансфер? Говори се за Уесли Ната?
-Да, към него има интерес, но след лагера в Кипър претърпяхме две тежки контузии и на този етап нямаме намерение да го продаваме. Освен ако не пристигне доста добра оферта. За мен Ната беше най-добрият халф в българското първенство през есента. Наскоро от руския Урал проявиха интерес и разпитваха за него, но наистина на този етап предпочитаме да го задържим. 
 
-А още нови попълнения ще има ли?
-Да, очакваме. На 100 процента ще привлечем. Най-вероятно трима нови. Густаво Роса и Шарлестон са трайно контузени - първият е със скъсани връзки, а вторият със счупен хрущял. Ще вземем задължително централен защитник до ден-два, както може би още двама.
 
-Един тривиален въпрос - какви са целите на Царско село през пролетния дял?
-Целите са да трупаме точки и да останем в елита. Силно вярвам, че ще изпълним целта, която сме си поставили, защото имаме изграден отбор. Имаме една от най-добрата халфова линии. С малко корекции оставането ни в елита ще бъде факт. Нямаме притеснения.
Единствено искаме по-голяма увереност сред футболисти.

-Как се развива школата на Царско село?
-В школата нещата са на професионално ниво, но имаме един проблем, който не е само наш, а цялостно е завладял клубовете в България. Става въпрос за голямото текучество на деца - преминаване от една в друга школа. Законодателството е такова, че не можем да задържим по-талантливите. Тука родителите решават и местят децата от една школа в друга. Това обезверява собствениците... 

-През лятото предстои конгрес на БФС. Имате ли ваш кандидат за горещия стол?
-Не. Нямаме кандидат. Имаме визия. Новият президент трябва да е човек технократ и да е добър администратор. Сам да успява да подбере хората, с които ще работи. Да е перфектен ръководител и мениджър, който сам да изгради екипа си, а в него трябва да влязат футболни хора. И задължително да има позиции в Европа.