Председателят на официалния фенклуб на Манчестър Юнайтед в България - Емил Йорданов, даде интервю за БЛИЦ ТV, в което разказа прелюбопитни истории от срещите с големите звезди на любимия му клуб. А те не са никак малко. И сега диджей Емо настръхва, когато се сеща през какво е минал и говори за случки, които ще помни цял живот. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Йорданов е роден на 27 септември 1971 г. във Велико Търново, наскоро решава да се премести да живее в пазарджишкото село Черногорово. 

Емо разказа как и кога е пламнала любовта му към "червените дяволи", кога за първи път е посетил мач на стадион "Олд Трафорд". Още при първата си визита в "Театъра на мечтите" той припада от вълнение. "Имал съм три такива случая, вторият беше, когато Димитър Бербатов подписа с Манчестър Юнайтед - 2008 г. Бях в Норвегия тогава, работих по корабите. Постоянно следях сайтовете, за да разбера дали е подписал. Толкова много се превъзбудих, че ми стана лошо. Крещях като малко дете, когато трансферът му стана официално факт. Наложи се лекарите на кораба да ми бият успокоителна инжекция. Бербатов знае, разказвал съм му.

А третият път, когато припаднах беше, когато любимецът ми Дейвид Бекъм беше продаден на Реал (Мадрид). Това са случаи, когато се е налагало и да ми бъде оказвана медицинска помощ", разказа върлият фен на "червените дяволи".

"С Бекъм не съм се виждал, но му чух гласа по телефона благодарение на Солскяер. Гостувах на Оле Гунар в Молде, беше невероятно преживяване. Дори спах по пейките преди да се видя с него след дълго пътуване. Първоначално уговорката беше за 15-минутна среща, но се проточи доста повече. Разговаряхме много, той дори направи голямо разкритие пред мен, разказвайки ми какво се е случило на полувремето на паметния финал с Байерн за КЕШ през 1999 г.

Просълзи се, когато започна да говори. Беше много интересно. Оле ми каза: "Играхме безобразно първото полувреме. И влизаме в съблекалнята на почивката и си мислим, че Старчето (б.р. - Сър Алекс) ще ни утрепе. Бяхме навели глави. Той влиза ухилен и ни пита как сме, а ние нищо не можем да кажем. Каза ни да бъдем спокойни и ни попита: "На влизане в тунела видяхте ли една ушата купичка, искате ли да си я вземем в Манчестър?". Казахме му "да, бос, искаме я". "Излезте и я вземете", ни отговори и тръгна, сигурно отиде да пие вино на полувремето". Това ми разкри Солскяер за финала, в който той се превърна в герой и ни донесе КЕШ-а", сподели диджей Емо. 
 

"Сър Алекс ми е разказвал как процедира преди да подпише с футболисти. Вкарва ги в офиса си и им пуска клипове с паметни мигове, пита ги дали са запознати с историята на Манчестър Юнайтед. Играчите на клуба трябва да умират на терена, да се раздават до последно. С него имам безброй срещи. Вече осем пъти съм му носил и българско вино подарък от фенклуба ни. Той е от сутрин до вечер в базата и следи тренировъчния процес, гледа и юношите", каза Йорданов.

"Ако ми се открие шанс да работя в Манчестър Юнайтед, ще замина, няма да се замисля. Останал съм в България, имам възможности тук, но ако получа предложение, ще приема. Преди време можех да започна работа във фондацията на Манчестър Юнайтед, но ме спря това, че детето ми, семейството ми е тук, фенклубът също... Сега обаче е друго, и ако ми се обадят, няма да се замисля", разказа търновецът, който е бил близък с легендата Трифон Иванов. 

"Имал съм много паметни срещи със звезди. Особени трудности не съм срещал. Щом имам желание, намирам начин да стигна до тях. Свалял съм от колите им Сър Алекс Фъргюсън, Райън Гигс и други, за да се снимам с тях - на клубната база в Карингтън. Водил съм и българи на вечери в ресторанта на Гигс. Изключително земни хора са, но трябва да те оценят, да разберат какъв си, за да те допускат до себе си. Извоювал съм това през годините, те виждат какво правим в България за Манчестър Юнайтед, колко много фенове на клуба имаме у нас. Българският фенклуб на Юнайтед няколко години е на второ място в Европа по брой членове и на четвърто място в света. Изключително радостен съм от този факт и благодаря на всички, подкрепящи клуба. Този сезон най-после имаме реален шанс да ликуваме с шампионската титла - 21-ата през 2021 година", пожела си Емил Йорданов. 

"Голмайсторът на Юнайтед беше българин - Бербатов, това е уникално. Те имат страхотно отношение към нас. България ги привлича. В град Манчестър като чуят България и имат уникално отношение към нас. Благодарен съм на Бербатов. Името му продължава много сериозно да тежи в Манчестър", добави върлият привърженик на Юнайтед.
Пламен СЛАВОВ, Анелия ПОПОВА


Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ

Оператор: СЪЙКО СЪЕВ/БЛИЦ