Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Вратарят Димитър Шейтанов обяви ексклузивно при гостуването си в подкаста БЛИЦ Live, че с удоволствие би заиграл в ЦСКА, независимо от факта, че е юноша на Левски.

25-годишният страж на Септември (София) изпрати много силен сезон, в който беше маратонец под рамката. Митко игра във всичките 34 мача в първенството на Втора лига и беше с голяма заслуга за завръщането на отбора в елита. 

Синът на бившия вратар на Левски и националния отбор Георги Шейтанов логично се превърна в апетитна хапка за доста клубове. Димитър разкри, че един от кандидатите за подписа му е бил Черно море, но варненци избраха Пламен Илиев. 

Пред камерата на БЛИЦ Live Шейтанов говори по много теми.

"Отпразнувахме завръщането в елита. Последните месеци беше доста трудно за целия отбор да се справим с всички съперници. Вторият полусезон винаги се играе по-трудно. Щастливи сме от факта, че влязохме в Първа лига, но тепърва започва предизвикателството. Трябва да се изгражда нов отбор, тъй като на доста момчета им свършиха договорите и се разделиха със Септември. Тепърва тежкото предстои. Непостоянни бяхме през втория полусезон. Доста трудности изпитахме в домакинските мачове, което е интересно, тъй като навън сме едни от най-добрите отбори - взели сме най-много точки. У дома обаче изпитвахме трудности, загубихме по-лесни мачове. Във Втора лига нито един мач не е лесен", коментира Шейтанов.

"Сухите мрежи не са най-важното за мен, а представянето ми на терена - моята увереност и принос към отбора. Мисля, че са над 13-14 сухите ми мрежи. Гордея се със себе си и съотборниците най-вече в защита, че сме с най-малко допуснати голове, което говори, че бяхме доста добре сработени", добави вратарят. 

"Бъдещето ми е неясно. Имам договор със Септември за още година. Трудно е с трансферните суми, но качеството струва пари. Хората в Европа са го осъзнали това нещо и затова бизнесът върви. Футболът е бизнес" (3:00 мин.)

"Черно море бяха заинтересовани преди да подпишат с Пламен Илиев. Пречката беше трансферната ми сума. Политиката на Черно море е такава, че не дават пари за трансфери. Илиан Илиев много искаше да ме вземе, той ме харесва от доста време" (4:15 мин.)

Какво каза за родния си Левски и търсил ли го е някой от "Герена"? (6:08 мин.)

В Септември работи успешно с треньора на вратарите Венцислав Велинов, който е син на легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Велинов (7:00 мин.)

"ЦСКА е голям отбор. Търсят нови футболисти, имат нужда от вратар, така че защо не. Ако ЦСКА се свърже с мен, разбира се, че бих приел. Аз винаги търся предизвикателства - да предизвиквам себе си и да търся нещо, което да е извън комфортната ми зона" (7:50 мин.)

"Шегуваха се с мен, че съм отишъл на ваканция, а тренирах", разказа Шейтанов за гостуването при родителите си в Китай (9:00 мин.)

С кои играчи на Левски се чува постоянно и за кой от тях каза, че е "голямото му братче" (13:50 мин.)

"Имам някои съкровища в колекцията си, вече имам над 200. Една от най-ценните ми е на Джони Велинов", обясни Шейтанов за хобито си (14:27 мин.)

"Джони Велинов идваше на мачовете ни във Втора лига. Той много ме подкрепя. Искаше да ме привлече в ЦСКА, когато бях малък - в първи клас. Тогава обаче избрах друг път и отидох в Левски. Сега не се знае, много бих се радвал да приема офертата му за ЦСКА и да отида там след толкова години" (16:40 мин.)

Tази седмица се е срещнал и с легендата на Левски и бивш негов треньор в школата на "Герена" Стефан Стайков (20:11 мин.)

Фаворитът му за спечелването на Евро 2024? (22:30 мин.)

"Обичам да играя големи мачове - дербита. Знам, че мога да се справя добре и да играя под напрежение. С нетърпение очаквам Лудогорец, Черно море, ЦСКА, Левски - най-силните отбори в първенството, ако остана в Септември" (24:30 мин.)

Разказа интересна случка с мистър Лий - президентът на китайския клуб на баща му (28:30 мин.)

"Следя волейбола заради сестра ми, която играе в Славия. Братовчедка ми Александра Миланова също е волейболистка, националка е. Следя ги" (30:15 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ


* Снимка: Aнтон Узунов/Startphoto.bg