41-годишният Михаел Шумахер ще бъде най-възрастният пилот във Формула 1 през сезона. Седемкратният световен шампион се завръща след тригодишно отсъствие и е най-интересната фигура преди стартовете следващия месец. Пилотът даде интервю за “Formula1.com”.

-Михаел, как се чувстваш като един от най-обичаните, но и най-мразени хора?
-Просто мисля, че винаги има хора, които те подкрепят и такива, които не те понасят. Сега ще трябва да пазя повече личния си живот.

-Напоследък оставяш впечатление, че не се интересуваш от мнението на хората?
-Ще видим как ще се развият нещата през сезона. Със сигурност решението ми да се върна е изненадало и подразнило много хора.

-След тренировката във Валенсия каза, че се чувстваш като дете с нова играчка. Все още ли това е любимата ти играчка?
-Да, определено. Да караш тази кола... Това е същото, хубаво, старо чувство, което познавам толкова добре. Бих казах, че батериите ми бяха паднали, след като се оттеглих през 2006-а. Нямах желание за живот. Сега батериите ми са заредени отново.

-Твоят доктор бе във Валенсия, но не и на Херес. Означава ли това, че си готов на 100%?
-Във Валенсия той направи няколко теста, както правеше често в миналото. Искахме да се убедим, че съм готов. Видяхме, че нямам здравословни проблеми и затова бях сам на Херес.

-Как се развиват отношения ти с Нико Розберг? Рос Браун иска да се разбирате. Нико каза, че се надява да му разкриеш тайната на успеха?
-Не знам. Не мога да гледам в бъдещето. Не очаквам да имам проблеми с Нико. Засега се разбираме добре, дано продължим по същия начин. Хубаво е, че мога да общувам с него на родния си език. С него сме съседи, къщите ни се намират близо една до друга.

-Винаги си успявал да прецениш добре колата си. Как се чувстваш с автомобила на Мерцедес GP?
-Убеден съм, че имаме кола, с която може да преследваме титлата.

-Сезонът започва след по-малко от месец, какво ти предстои?
-Ще се фокусираме върху отстраняването на техническите проблеми, ще опитаме да направим колата по-добра и ще чакаме да видим какво ще стане в Бахрейн./БЛИЦ