19-годишният Симеон Славчев е поредното откритие на Христо Стоичков този сезон. Младият халф вече има 15 мача и един гол за Литекс. Попадна и в състава на Любослав Пенев за мачовете с Малта и Дания.

Симеоне, защо се стигна до отпадането от "Левски"?
- Победихме, стояхме по-добре на терена. Заслужавахме да продължим. Бяхме подготвени за този мач. Знаехме всички слаби и силни страни на "Левски". Малшанс. Съдията ни ощети в първия мач. Може да се каже, че ни взе победата. Важното е, че играем хубав футбол и радваме феновете.

Какво не ви достигна в реванша да отстраните "сините"?

- Футболно щастие. Натискахме ги постоянно. Искахме да вкараме трети гол. Нямам обяснение защо не успяхме да продължим. Заслужавахме победата и да се класираме на полуфинал. Победихме в мача, но не успяхме да отстраним "Левски".

Получихте и травма. Колко е сериозна тя?
- Контузих се още първото полувреме. Исках да ударя една топка и левият ми крак остана мек. Стъпих с цялата си тежест на него. Надявам се да не е нещо сериозно и да бъда готов за мача с Лудогорец през уикенда.

Очаква ви тежко гостуване в Разград. Ще успеете ли да спрете Лудогорец?
- Тежък мач ще е, но ние харесваме тези двубои. Искаме да се доказваме. Обичаме мачовете с лидерите, защото в тях играем футбол. Надявам се теренът в Разград да е добър. Ще дадем всичко от себе си и дано вземем този мач.

След отпадането от Купата на България каква ще е целта пред Литекс? Има ли поставено на всяка цена класиране за евротурнирите?
- Нямаме поставени цели. Целите ни са да играем хубав футбол, да се развиваме, да радваме феновете, ръководството и треньора. Но всеки си има едно наум и мечтае, че можем да постигнем нещо и да отидем в Европа. Защо не? Млад отбор сме и можем да играем футбол. Показваме го. При победа в Разград се увеличават шансовете за титлата. Колкото и клиширано да звучи, играем мач за мач. Искаме да се развиваме и ще дойдат успехите.

Появиха се информации за сериозен интерес към вас, включително и от "Левски".
- На този етап искам да се развивам тук, в този отбор, защото Литекс ми даде всичко. Даде ми началото и не мисля да предавам Стоичков, Литекс и г-н Ганчев.