Със завръщането на Наско Сираков на "Герена" се очакваше всичко да е като в "приказката" от средата на миналото десетилетие. Ситуацията обаче е коренно различна. "Сините" са последни след 2-рия кръг в "А" група, а публиката бойкотира отбора. Веднага след загубата от Локомотив (Пловдив)с 1:2 Сираков отдаде на страх резила. "Футболистите са в паника, когато трябва да домакинстваме. Мисля, че изпитват страх да играят на "Герена" пред собствена публика.

Този проблем за мен е от психологическо естество", коментира голмайстор номер 1 на клуба, "Той бе недоволен и от безидейността на "Левски": "Не мога да бъда радостен и от играта - биеш 15-20 корнера и не постигаш нищо. Само ние сме си виновни. Ако играчите сами не си помогнат, няма кой". Накрая Сираков даде рецепта за излизане от кризата, която докара тима до дъното в "А" група: "Тренировки, тренировки, тренировки, раздаване, смелост и победи". Вчера Сираков даде специално интервю пред "Стандарт".

- Г-н Сираков, след като преспахте, промени ли се с нещо мнението ви за ситуацията в "Левски" от това, което споделихте веднага след мача с Локо (Пд)?
- От ясно по-ясно е, че в отбора има проблеми, и никой не го отрича. Необходими са нови играчи и ще ги вземем. Изключително съм изненадан обаче от отношението на публиката. "Левски" винаги се е славел с преданите си привърженици. В случая ги разбирам, че им се е натрупало доста разочарование. Но такъв негативизъм, такава омраза никога не е било. Изумен съм от ситуацията, която заварвам.

Не може от първата минута да аплодираш подигравателно всяко грешно отиграване на отбора. Имам чувството, че някои хора идват на стадиона с предварителната нагласа да смачкат футболистите. Такова поведение на феновете е без аналог в историята на клуба. Аз лично и като играч, и като ръководител никога не съм се сблъсквал с подобно отношение. Убеден съм, че и Меси да доведем, трудно би се справил в тази обстановка.

- Като един от любимците на публиката ще потърсите ли диалог, за да се нормализира ситуацията?
- Аз пак казвам, наясно съм, че разочарованието е огромно. Но само преди два месеца "Левски" беше на косъм от титлата със същите тези играчи и благодарение най-вече на публиката. С поведение като това срещу Локомотив обаче играчите се съсипват. Особено съм притеснен за Антонио Вутов. Как да върви нагоре в тази ситуация? Виждам играчите как работят на тренировка и какво е поведението им на терена. Тях ги е страх от "Герена" и от публиката.

- Едва ли негативното отношение на публиката е единствената причина за слабите резултати на отбора.
- Не, естествено. Наясно съм и със спортно-техническите причини, както и начина, по който за излезем от ситуацията. Вчера съм разговарял два часа с треньора. Ще се променят доста неща, и то по най-бързия начин.

- Споменахте, че ще бъдат привлечени нови попълнения, можете ли да кажете нещо по-конкретно?
- Когато нещо е факт, ще го съобщя. Засега няма нищо сигурно и по-добре да не коментираме, защото може да се окаже спекулация. Но новини ще има съвсем скоро.

- Ще бъдат ли освободени футболисти от отбора?
- И по този въпрос предпочитам да изчакам.

- Казахте, че са ви нужни 100 дни, за да изглежда отборът по друг начин, не са ли малко с оглед последните резултати?
- Имах предвид, че не е трудно за сто дни да направя така, че отборът да изглежда по-добре. Естествено, за да се постигне едно сериозно ниво, ще трябва повече време.

- Убеден ли сте, че Славиша Йоканович е правилният треньор?
- Не е сериозно да му търсим кусури след една загуба. Гледам го как работи, как ръководи мача, наясно съм какво може и се надявам, че ще успее.