Вратарят на Байерн Мануел Нойер призна, че се надява да играе срещу бившия си отбор Шалке 04 на 1/4-финалите в Шампионската лига. Стражът даде интервю за вестник "Билд", в което сподели още, че не му е скучно на вратата на баварците, въпреки осемте допуснати гола в Бундеслигата от началото на сезона.

- Господин Нойер, допуснали сте във вратата си едва осем гола в мачове от Бундеслигата. Понякога на тренировка имате повече работа, отколкото в официални срещи. Колко ви е скучно на вратата на Байерн?
- В никакъв случай не ми е скучно. В Шалке имах много повече физически единоборства. В Байерн всичко е повече на психическа основа. Но и от такива мачове може много добре човек да се учи. Но ако забележа, че не съм успял да се натоваря така, както трябва - на следващия ден тренирам допълнително с втория отбор.

- Казвали ли сте си някога - "отборът няма нужда от мен"?
- Има мачове, в които отзад не се случва нищо. Понякога наистина не е приятно. Но винаги си в готовност, защото ти трябват сили и концентрация, за да отреагираш в решаваща ситуация.

- Във втория си сезон с екипа на Байерн ще станете шампиона на Германия. Какво означава за Вас титлата?
- Тази титла я искам от първия ми сезон в клуба. Сега тя вече ще бъде факт. Тя ще бъде потвърждение, че се намирам в най-добрия отбор в Германия. Искам да празнувам с отбора и заедно с феновете на балкона на кметството да се насладим на купата. Това е моята голяма цел.

- Докосвали ли сте вече Сребърната салатиера?
- В музея на Байерн съм хвърлял поглед. Досега съм хващал само хартиените, подадени ми от феновете за автограф.

- В Шампионската лига отборът също е фаворит за титлата. Изключвате ли Шалке и Борусия (Дортмунд) като евентуални съперници на 1/4-финалите?
- Първо трябва да довършим започнатото срещу Арсенал. След 3:1 в първия мач имаме добри предпоставки за следващия кръг. Но 1/4-финал срещу Шалке или Борусия ще бъде него неповторимо. Днес бих си пожелал "миньорите" за съперник.

- В На пръв поглед в Байерн нямате голяма конкуренция за поста си. Но в националния отбор изведнъж Рене Адлер беше предпочетен пред вас за контролата с Франция (2:1), което Ви ядоса.
- Само защото това беше един много престижен мач. Франция е една от силите в световния футбол. Това е един теоритичен полуфинал на голям турнир. В такъв човек просто иска да играе. И например защото в Байерн не съм имал толкова много работа за вършене. А срещу Франция е повече от сигурно, че ще има възможности за изява, много ситуации, при което един вратар трябва да се намесва. Това щяха да бъдат добри моменти за мен. Приех решението като спортист.