Дъщерите на Илиана Раева и Наско Сираков Славея и Виолета откриха център за танци в София. Те се съгласиха да говорят за отношенията в семейството си пред БЛИЦ и разказаха как пият заедно кафе пред компютъра.

- Как две сестри работят заедно?
- Виолета: Чудесно е. Взимаме решенията заедно, по никакъв начин няма противоречия. Мога да кажа, че ние сме сродни души и ни е приятно да правим нещата заедно. Толкова сме близки, винаги сме се защитавали една друга. Съвсем логично бе да направим и центъра и да създадем тази красота.
- Славея: Допълваме се. Тя може би е малко по-строгата. Много добре се разбираме. Паснахме си и с нашия партньор Илиан и опитахме да направим всичко възможно, за да се обградим от позитивни хора, които в същото време са големи професионалисти.

- Винаги ли сте се разбирали така добре?
- Виолета:
О, разбира се, преди време емоциите бяха други. Имаше караници, дърпане на коси. В крайна сметка това е нормален период при всички сестри, който преминава с времето. След това нещата се промениха, започнахме да си споделяме и наистина сме много близки.
- Славея: Съгласна съм, от доста време сме си близки.

- Може ли всяка от вас да каже: “Сестра ми е моята най-добра приятелка”?
- Заедно: Да, абсолютно.
- Виолета: Винаги сме били аз и сестра ми. При всеки важен момент от живота си съм споделяла с кака ми и с майка ми.
- Славея: Виолета и майка ни са хората, с които говоря най-често. С тях споделям и към тях се обръщам в хубави и по-лоши моменти.

- Какви родители са Илиана Раева и Наско Сираков?
- Заедно: Прекрасни.
- Славея: Имало е моменти, когато са били по-строги, но периодът в живота ни го е изисквал. Като цяло винаги са ни подкрепяли, давали са ни насока в живота, но и са ни оставяли сами да вземаме решения.
- Волета: За тях най-важно е да сме щастливи.

- Подкрепиха ли ви финансово в този проект?
- Славея:
Подкрепяли са ни във всяко едно начинание, независимо дали става въпрос за бизнес, образование или спорт. Когато тренирах тенис бяха плътно с мен.

- Това, че те са сред най-известните български спортисти повече пречи или повече помага?
- Славея: Понякога е помагало, но е пречило. Големият проблем на това да си дете на известни родители е появата по телевизията. Медиите често пишат за нашето семейство без да ни познават и това понякога е тежко. Славата е нож с две остриета. Когато контактуваш с нови хора винаги първо мислиш с каква умисъл идват при теб.

- Случвало ли ви се е да усещате негативно отношения от хората заради това, че сте дъщери на Наско Сираков?
- Виолета: При мен не е имало някакви конкретни, особено неприятни моменти, които да не мога да забравя. Случвало ми се е когато съм била на мач с баща ми да гледат на мен по негативен начин.
- Славея: Винаги усещам, когато някои подходи към мен с негативизъм. Имам изострено шесто чувство и съм много предпазлива. За щастие съм се обградила с хора, на които мога да разчитам.

- Кой от родителите ви се радва повече на успеха ви с танците?
- Виолета: И двамата се гордеят с нас. Ние обсъждаме всичко на семеен съвет. Независимо дали става въпрос за нас двете или за професионалния път на нашите родители.
- Славея: Съветът се събира и винаги е много забавно. Хубаво е да се допитваме един до друг и да разчитаме на опита на нашите родители.

- Центърът е много красив и уютен. Кой избра цветовете?
- Славея: Аз. Исках всяка зала да е в различен цвят. Когато влезеш прилича на гигантска мелба.
- Виолета: Цветовете са съобразени с настроението на танците. В нашето семейство много се интересуваме от енергията и искахме стаите да бъдат зареждащи.

- Виолета, ти живееш в Испания, липсвате ли си?
-Виолета: Да, живея в Майорка с моя приятел. Помагам му в бизнеса, като се занимавам със счетоводството, скучни неща. Опитвам всеки месец да си идвам в България. Иначе съм 24 часа на компютъра и участвам активно във всички дейности свързани с центъра.
-Славея: Добре, че има скайп и камери. Това ни дава възможност да разговаряме постоянно. Всеки ден си пием кафето заедно. Сутрин не успяваме заради часовата разлика, но следобед сядаме пред камерите и си говорим дълго.
ВЕНЕТА ЯНЕВА, БЛИЦ