Новият треньор на Етър Ферарио Спасов беше представен на футболистите от президента на клуба Александър Нанков. Това се случи преди мача на "виолетовите" с Янтра в Габрово, спечелен с 1:0 след красив гол на Петър Димитров.

Феро изгледа двубоя от трибуните, а реално ще започне работа след 18 дни, след като се върне от специализация в Германия. След мача той имаше дълъг разговор с помощниците си Калоян Чакъров и Илиян Киряков, след което сподели пред „Велико Търново спорт” впечатленията си от двубоя:

– Г-н Спасов, оценката ви за мача на Етър?
– Тежък мач при всички положения, в който най-важното са трите точки и победата на Етър. Янтра беше доста добре организиран дълбоко в защита и даде малко шансове за чисти положения за гол. Естествено, и тежкото време повлия за това. Но най-важното е победата и трите точки. Всички момчета се стараха, бориха се на този тежък терен. Това, което съм го видял в играта, ще го запазя за себе си. При всички положения предстои работа, няма как да стане по друг начин. В движение да стабилизираме отбора и да постигаме по убедителен начин победите.

– Със сигурност има още по какво да се работи, нали?
– Няма някъде отбор, в който всичко да е перфектно, или ако има – това са малко отбори в света. Така че видял съм някои ситуации, които могат да се подобрят. Първенството върви и трудно могат нещата да се променят драстично, но Етър има добри играчи, които по-спокойно трябва да печелят мачовете.

– А имате ли поглед върху сегашните футболисти на Етър?
– Познавам ги като имена, но като отбор сега се запознавам с тях. Имат отборен дух, имат възможности, просто трябва да се доуточнят и пипнат някои неща. Пак казвам, да бъдем по-спокойни във воденето на играта и спечелването на мачовете.

– Кога заминавате за Германия?
– Във вторник заминавам, за съжаление това бе планувано доста отдавна, а нещата около назначението ми в Етър се развиха доста бързо. До края на месеца отбора ще го водят помощниците ми Калоян Чакъров и Илиян Киряков, но съм сигурен, че етърци ще спечелят тези два мача - гостувания в Белене и Славяново. На 3 април реално ще водя тима срещу Севлиево на стадион „Ивайло”.