ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Станимир Стоилов даде интервю пред вестник „Тема спорт“. Ето какво каза треньорът за бъдещето на „Ботев“ (Пловдив), както и за „Левски“. Мъри нападна Иван Вуцов по повод негови изказвания и действия през годините.

„Мисля, че това, което се случи в Левски с връщането на Наско Сираков, ще им донесе само положителни неща. Същото се отнася и за Христо Стоичков, който бе приет триумфално от червената общност като треньор на ЦСКА. Няма как един Стоичков да не вдигне настроението на макс. Ще следим точно какво ще се случи с очакваното обединение, при всички положения ще е интересно. Лудогорец са постоянна величина с много добра структура и организация и ще стават все по-силни като клуб. Какво по- хубаво от силни отбори в първенството и стойностна конкуренция“, коментира Стоилов.

На въпрос, „Явно няма да коментираш обстойно бившия ти клуб „Левски“, Стоилов отговаря: „Не, това би било проява на много лошо възпитание. Аз съм треньор на друг клуб. Но, ще си позволя да кажа няколко думи за едно лице, което се води съветник в клуба. Става дума за Иван Вуцов, който в последно време проявява прекалена медийна активност и се изказва като последна инстанция по всички въпроси. Правя едно важно уточнение, респект и уважение към всичко, което е постигнал Иван Вуцов като треньор. Но някак не ми допада изказването му, че той от 30 години работил за Левски. Аз пък твърдя, че той от 30 години работи само против Левски, при това доста усърдно. И е сътворил доста непоправими злини. Иван Вуцов е човекът, който има съществен принос за преждевременната кончина на синята приказка в Европа. Със своите подмолни действия, довели до моето и на Наско Сираков уволнение, той осуети поне още три участия в групите на Шампионска лига. И поне 100 милиона европейски пари с които Левски щеще да построи не само една трибуна, а цял стадион. Чувствам се лично засегнат, защото тези постижения биха ми дали и други опции като треньор. Заради него сега се започва от 4 юли в Европа. Оставих ги на коефициент 34, сега са на 8. Бяха поставени във всеки кръг. Ето докъде се стигна със съветите на този човек.“

На уточнение, че Вуцов е само един съветник, Мъри коментира: „Да, но днес никой не кара Москвич и Трабант, а на мода са Ферари и Порше. Какви съвети може да дава той? И какъв е резултатът от тях – катастрофа. Ако е бил толкова ценен съветник, защо се стигна до този невиждан резил в края на сезона. С такъв съветник като Вуцов, не са ти необходими врагове! Преди десет години го казах и сега го повтарям, Иван Вуцов трябва да си гледа старините, внуците, семейното щастие и да не се занимава с футбол. Минало му е времето. А и нали самия той се бе отказал. Ама само на думи. Да не влизам в излишни подробности, само ще напомня, че първата им работа бе да изпратят великия Васил Методиев – Шпайдела вкъщи. Треньор който е печелил син требъл и е отстранявал два пъти немци в Европа! И да бъде забравен, защото така му е удобно на Вуцов.

Какви само поражения е нанесъл върху достойнството на съдии, треньори, футболни хора. Явно не може да прежали времената в които се строяваха с дисагите пред неговия кабинет. И пълнеха багажниците. И този човек продължава да се изживява като фактор. Уж работи за клуба, а все не е съгласен, Батков му бил виновен след Бате Борисов, а истинския виновник е той!? Критикува треньорите, играчите били втора класа качество, дава мнение за стадиона, защото явно му се иска да си стои в каменната ера. Последно го слушам как прави забележки на всепризнат журналист като Томислав Русев. Кой е той, какво разбира от журналистика, че да прави забележка. Затова, че Томислав каза една истина! Пак казвам, да си остави съветите за себе си и да се прибира в миналото. Там, където му е мястото. Знам, сега ще изпълзят неговите приближени клакьори и дори знам какво ще напишат и кажат.“