ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Станимира Петрова е една от големите ни звезди в бокса. 32-годишната спортистка, родом от Асеновград, е световна и двукратна европейска шампионка, както и четирикратен носител на Купа "Странджа". В началото на месеца Станимира завоюва второ злато от Европейските игри, този път в Краков.

На Олимпиадите в Рио де Жанейро и Токио обаче не успя да стигне до медалите, което силно се надява да промени на Игрите в Париж догодина и да ликува с така жадуваното олимпийско злато. 

В интервю пред БЛИЦ TV Станимира разкри, че вече има мъж до себе си - нещо, което й е липсвало в Рио и Токио. С усмивка сподели, че това може да се окаже разковничето на успеха. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Пред камерата ни Петрова разказа и за кошмара в Дубай преди няколко месеца, когато се наложи от самолета да бъде откарана с линейка в болница. Опитната спортистка, която е военизирана, говори и по много други теми, включително и за събитията в Украйна.

"Доволна съм и релаксирам след добре свършената работа - най-вече, че спечелих олимпийска квота. Беше много трудно. В първата среща играх срещу украинка, от която година по-рано загубих на полуфинала на европейското първенство. Имах притеснения, защото знаем, че покрай ситуацията с войната ги толерират", коментира Станимира. 

"Безумие е да изключат бокса, щангите и модерния петобой от олимпийските игри" (1:30 минута)

"За всяка среща излизам с идеята и мисълта да ми вдигнат ръката и след това, слизайки от ринга, да съм удовлетворена. Непосредствено преди излизането за мач винаги съм със слушалки, слушам всякаква музика" (2:40 минута)

"Вкъщи имам тарамбука и синтезатор. Баща ми беше китарист" (3:20 минута)

Семейството й е пръснато по цял свят. "Баща ми работи в Лондон - в строителството, брат ми в Мюнхен - IT специалист, майка ми е в Асеновград, а аз в София и по хотелите по света" (3:40 минута)

15 години Станимира тренира таекуондо, а защо е избрала да премине в бокса, макар и късно? (4:10 минута)

За скандала със Стойка Петрова - "Случи се, да, защото две добри сме в една категория. Едната отива, а другата е разочарована. Имаше вражда, отношенията ни вече са нормални. Да, приятелки сме. Тя вече е треньор, идва често в залата" (8:00 минута)

"Страхотен човек е, не ми се кара, доста по-спокоен е от мен", каза Станимира за треньора си Петър Лесов - олимпийския шампион от Москва 1980 (9:00 минута) 

"Твърдо бях решена да се откажа от бокса. Три месеца не стъпвах в залата след Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 г. Бях спряла. Много плаках, много тежък момент, сякаш умирах..." (9:40 минута)

"Спечелих световната титла 2014 година. Февруари преминах в бокса и ноември станах световна шампионка. До този момент дори нямах спечелен златен медал от международно състезание" (11:40 минута)

"Вече ми е време за деца, семейство. Да, имам човек до себе си. Мисля, че са сериозни нещата. От няколко месеца сме заедно. В социалните мрежи не обичам да споделям за личния си живот. Гаджето го крия, че да не ми го вземат" (13:00 минута)

Станимира не пожела да разкрие името на любимия си, но каза, че е бивш футболист. "Левскар е", добави шампионката (14:00 минута)

"Всеки има нужда от човек до себе си. На олимпиадите в Рио и Токио бях без гадже, ето това е било разковничето" (14:40 минута)

Обясни защо харесва Кристиано Роналдо (15:30 минута)

Как се е запознала с Христо Стоичков. "Преди това знаех майка му - леля Пенка" (16:00 минута)

"Само в Австралия и Антарктида не съм била" (17:20 минута)

"Благодарна съм на българска армия, защото съм военизирана. Да, получаваме финансиране, но общо-взето, за да живееш нормално. Много е трудно да отделиш. Купих си жилище в София, но е малко за цяло семейство. Харесва ми тук" (19:50 минута)

Участвала ли е в сбивания извън ринга? (21:00 минута)

"Заради бъбречна криза пропуснах световното първенство. Случи се в самолета. Взеха ме с линейка от летището в Дубай и ме откараха в Спешното. После в Спешното в Индия. Оказа се, че имам два камъка - 6 и 7 милиметра. Единият беше тръгнал и заседнал в уретера, трябваше оперативно да го премахнат" (22:00 минута)

За включванията й в различни благотворителни каузи - "Сега бяхме няколко дни в Пампорово заедно с децата с диабет. Включих се в някои игри. Гледам да съм полезна и с каквото мога да помагам. На всеки бих помогнала. Преди време организирах доста мащабен благотворителен търг за една жена, която е в инвалидна количка. За каквото са ме помолили - съм се включила" (23:45 минута)

"Аз съм в спортната рота. Дано не ми се налага да нарамя пушка. Виждаме какво се случва в Украйна, дано по-скоро този проблем спре по някакъв сравнително мирен начин, да не се разраства, че сме прекалено близо" (25:30 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!