Известният кикбокс и муай тай треньор и основател на спортен клуб Бахчеванов Файт Академи - Станислав Бахчеванов говори за настоящето и бъдещето спорта кикбокс и муай тай у нас.

- На 26 юни на свое заседание на общото събрание БОК прие Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пълноправен член. В точка 4 от дневния ред единодушно бе гласувано приемането на родната  конфедерация по кикбокс и муай тай с председател Галин Димов.
- Изключително съм щастлив за това поредно признание от страна на БОК. Това е златна страница в историята на българския кикбокс и муай тай, с което за пореден път се доказва, че ръководството на БККМТ в лицето на управителния съвет и председателя г-н Галин Димов вече 5 години успява да върви напред и да надгражда, постигайки такова високо признание, влизайки в семейството на олимпийските спортове. 

 - На 22 юни в гр. Гоце Делчев се проведе поредният турнир на Профайт. Турнирът предложи на почитателите на кикбокса изключително атрактивни и качествени двубои. Файт картата противопостави някои от най-елитните бойци на България с противници от Молдова и Сърбия. Спортен клуб Бахчеванов Файт Академи бе представен от двукратния шампион на България в стил К1 Антонио Бошнаков кат. 61 кг. юн. младша възраст. След изключително точно следване на напътствията и правилно построен тактически план - Антонио доминира през целия три рундов двубой и заслужено успя да спечели безапелационно с 3:0 съдийски гласа.
- Изключително съм доволен от моя възпитаник. Антонио е много мотивиран и трудолюбив младеж. Живее в Доспат и всяка седмица неговият баща го води в София при мен за индивидуални и групови тренировки. Той е голям талант и красивите му победи и последователни успехи показват, че е един от бъдещите големи шампиони на България.

- Имате ли други изгряващи звезди, на които предстои блестящо бъдеще?
- Да, работя с много мотивирани и целеустремени млади бойци във всички възрасти. Един от тях е Алекс Кирин, въпреки че е при мен от около година, се раздава максимално в тренировките и надгражда постоянно. Затова този уикенд на 30 юни ще защитава честа на клуба ни във второто издание на Макс Файт Селекшън, който ще се проведе в една от най-елитните зали в София: Боксов клуб Лонсдейл. Също така отлично представяне през последните три години бележат: Виктори Крашевски юноши старша възраст, Еми Данова девойки старша възраст и Моника Генова жени.

- Предвиждате ли международни участия за някои от вашите най-добри възпитаници?
- Искрено се надявам да успея да уредя финансиране за Антонио Бошнаков, Виктор Крашевски и Еми Данова за участие на световното първенство за кадети в Унгария в края на август. Убеден съм, че всеки един от тях ще завоюва медал в своята категория. 

- Какво в мнението ви за развитието на българския кикбокс през последните години?
- През последните години българският кикбокс надгражда и завоюва много медали и титли на европейския и световен ринг, както на аматьорско, така и на професионално ниво. Това показва, че политиката и правилната стратегия от страна на БККМТ и нейното ръководство в лицето на нейния председател Галин Димов за развитието и постигане на високо спортно майсторство е отлична и дава максимално добри резултати и в двете направления: ринг и татами.

 - Като един от пионерите на българския кикбокс и муай тай в България, така и като шампион, треньор на едни от най големите и успели български бойци, шампиони, треньори и деятели, винаги сте бил защитник, критик и радетел за правилното ръководство и менажиране на този спорт в България. Има ли нещо, което бихте искали да споделите с всички почитатели, ръководители, треньори и бойци на кикбокса в България?
- Да, искам да поздравя всички мои колеги, треньори и техните възпитаници за неуморния труд и стремеж за успехи, които полагат. Искам да поздравя колегите от Управителния съвет и председателя  на БККМТ г-н Галин Димов за правилната и последователна политика за развитието и успехите на българския кикбокс на националната, европейска и световна сцена като един от най-елитните отбори, с който всеки се съобразява.

- В този ред на мисли, означава ли това, че на разногласията ви с г-н Димов от преди години е сложен край?
- Да, като първи и единствен негов личен треньор, искам да кажа, че между треньор и боец отношенията са като в семейство. Няма къща без дим, няма и безгрешни хора. Има грешки и прошки. Но истински силните хора, които въпреки всичко, таят дълбоко в сърцата си уважение един към друг, умеят да намерят сили в себе си, както да признаят, така и да простят и да си стиснат ръцете в името на общото минало и светло бъдеще. Гордея се с всички мои бойци, велики шампиони и настоящи доказали се като едни от най-добрите треньори на едни от най-елитните клубове: Красимир и Галин Димови, Добромир и Рангел Иванови, Владимир Вълев - Питбула, Тодор Тодоров, Георги Тодоров и др. 

Ние с Галин Димов сме изключително щастливи, че успяхме да покажем силата, не само на ринга, но и като сила на духа и характера, обединени за общото благо и бъдеще на българския кикбокс и муай тай. И като край искам да кажа, че бойните спортове възпитават не само физическа сила, но и най-важната сила, тази на дух и характер.