ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Стилиян Петров заяви, че е получил огромна подкрепа от съпругата си Паулина по време на борбата с левкемията. Бившият капитан на националния ни отбор и Астън Вила обясни, че вече върви към пълното възстановяване.

"Паулина беше до мен всяка минута, всеки ден. Невероятна е подкрепата, която получих от нея. Тя беше силна заради мен и децата ни Стилиян и Кристиян, и се погрижи никога да не се предам. Дължа всичко на нея", каза Петров пред "Sunday Mail".

Бившият полузащитник разказа, че на почивката на мача с Арсенал през март 2012 година е признал, че се чувства зле и е бил готов да излезе. Тогава обаче съотборниците му го помолили да продължи. "Адреналинът сигурно е скочил - аз всъщност се почувствах добре и завърших мача", спомня си Стан.

Два дни по-късно в отбора са направени детайлни изследвания заради сърдечния удар на Фабрис Муамба от Болтън. Така Петров научил за болестта си.

"Винаги съм бил боец, но да се бориш за живота си е нещо съвсем различно от всяка друга битка. Болестта не пита, тя просто идва", каза рекордьорът по мачове за България.

Веднага започнал програма за лечението си. Докато траело то, Петров прочел автобиографиите на Ланс Армстронг и Джеф Томас - известни спортисти, преборили рака. Техните истории с щастлив край били вдъхновението на българина.

По време на лечението синовете му продължили да ходят на училище в Бирмингам, а Паулина се преместила в Лондон, за да е със съпруга си. Тя дори получила разрешение да бъде в неговата стая в болницата. Петров разказва, че Паулина в нито един момент не е плакала пред него.

Петров признава, че най-тежко му е било около Коледа. Тогава дори искал да спре лечението, но съпругата му не му позволила. "Най-болезненият момент беше, когато синовете ми дойдоха да ме видят, а аз нямах сили да ги прегърна. Сега вече се подобрявам непрекъснато. Това, през което минах, ме накара да оценявам всичко, което имам като съпруг и баща. Само това има значение", добави Петров.