ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Христо Стоичков даде интервю за NOVA oт Франция, в което говори за успехите си във футбола, за това, което го радва в момента, за нещата в спорта, като не пропусна да каже и кой ще е новият световен шампион. Снощи Камата беше капитан на звездния отбор от Мондиал`98, който игра в Париж срещу Франция от същата година, като "петлите" бяха водени от Зинедин Зидан.

Стоичков получи специално послание от Жоел Киню, който не посмя да отсъди дузпа за игра с ръка на Костакурта по време на полуфинала между Италия и България по време на САЩ 1994. "Това е част от човешката природа, това е въпрос на лично възприятие на нещата, Стоичков е институция не само в България, но и в света, трябва да приемеш решенията на хората, грешките са част от играча", заяви Киню.

"Няма шанс да му простя, той е непочтен човек, наглец!", беше отговорът на Стоичков.

"Страхотно, голям и красив град, но два пъти падна в българските крака, 1993 година, когато с великолепна игра се класирахме за Световното първенство с двата гола на Емил Костадинов в Париж спечелих Златната топка. На най-високото стъпало, да си тръгнал от една малка България, няма как да се опише", започна легендата на българския футбол.

"Внучката ми Мия, ме прави много щастлив, на този етап по-голямо от това щастие няма, това ми е купата, която взимам всеки ден, по 20 часа съм с нея. Със спорт 100 % ще се занимава", добави Стоичков.

"Имахме този шанс през 1993 година, играехме на запад, елиминирахме Франция, направиха промени, след това станаха световни шампиони, елиминирахме Германия, направиха промени. Ние сме от днес за днес, нямаме стратегия за нашия спорт, днес излизаме трябва да победим с 3:0, утре какво ще стане не знаем, няма основа, детско-юношеският футбол го няма, чакаме медали от борбата, от волейбола, но имаме една зала, в гимнастиката имаме успехи, но там са Илиана Раева, Мария Петрова, работи се здраво", коментира още Стоичков.

"Не сме заслужили, на каква основа да сме там, били сме Швеция и Холандия, но какво от това, да престижно е, но във важния мач срещу Беларус губим. Не искам да ме командват, не искам да съм там. Ще се радвам, някой да вземе Златната топка, бил съм Спортист на годината, пет пъти Футболист на годината. След мен са двамата Петрови - Стилиян и Мартин, и Бербатов", добави легендарният №8.

"Преди 1990 година имаше много ред и дисциплина, имаше казарма, имаше училища, спортни училища", каза Камата.

"Аржентина ще е световен шампион, Франция ще е на финал, последната голяма възможност на Меси, желая му го от сърце", прогнозира Стоичков.