Австралийката Саманта Стоусър заяви след победата си над поставената под номер 5 рускиня Елена Веснина с 6:3, 6:3, че е уморена, но въпреки това има сили да се бори за титлата на Турнира на шампионките в София. Победителката от Откритото първенство на САЩ през 2011 година похвали на пресконференцията и организацията на турнира.

- Първи двубой за теб в Гаранти коза WTA Турнир на шампионките. Как се чувстваш в София, какво мислиш за корта?
- "Арена Армеец" наистина е много приятна зала. Публиката, която дойде да гледа двубоя, се забавлява. Щеше да бъде прекрасно ако бяха дошли повече фенове, но се надявам, че сме се представили добре. Определено е много комфортно да се играе тук.

- През последните 2 седмици играете много силно. Съжалявате ли, че сезонът е към края си?
- Разбира се, когато си във форма искаш това да продължи колкото се може по-дълго, но въпреки това съм щастлива, че след този уикенд ще си взема почивка, ще се прибера вкъщи и ще отдъхна преди следващия сезон. Надявам се догодина да намеря най-добрата си форма по-рано и да се възползвам от нея в повече мачове.

- Когато изоставахте с 0:3 във втория сет помислихте ли си, че може да загубите мача?
- Когато губиш с 0:3 със сигурност допуснаш възможността да загубиш поне сета. Но аз успях да остана позитивно настроена защото знаех, че ако скоро не се събера, със сигурност нещата ще станат много тежки.

- Чувствате ли се уморена?
- Със сигурност имам достатъчно сили, за да продължа да се раздaвам до финала. Разбира се, че искам да стигна до мача за титлата, но всички тук сме уморени и сме готови за пауза. В София съм и това означава, че съм готова да дам 100% от себе си във всеки мач.

- Какво мислите за победата на Ана Иванович над Цветана Пиронкова вчера?
- Мисля, че игра много силно. Направи много печеливши удари. Изглеждаше много агресивна, форсираше играта, точно както обича да го прави обикновено. Със сигурност трябва да имам това предвид, когато утре се изправя срещу нея. Преди 2 седмици се срещнахме в Москва, така че мога да погледна запис от мача и да се надявам, че ще повторя играта си от тази вечер.